Gedeon: Chtěl bych to dotáhnout na 300 zápasů v lize

Zatímco v Mladé Boleslavi začalo mistrovství České republiky profesionálních i dobrovolných hasičů, fotbalisté z tohoto města měli zcela jiné starosti. Hasit přijeli na Julisku ofenzivní výpady pražské Dukly a díky gólmanu Millerovi se jim v tomto směru nakonec dařilo. Po remíze 1:1 byli zklamaní totiž hlavně domácí v čele s kapitánem Patrikem Gedeonem, který odehrál 250. ligové utkání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Vrzal (vlevo) a Patrik Gedeon z Dukly se radují z překvapivého vítězství na hřišti Liberce

Ondřej Vrzal (vlevo) a Patrik Gedeon z Dukly se radují z překvapivého vítězství na hřišti Liberce | Zdroj: ČTK

Nechybělo mnoho k vítězství, nakonec jste o něj ale přišli. Je to velké zklamání?

Veliké. Říkal jsem si, že si po čtyřech zápasech v kabině konečně zařveme a zase to nevyšlo. Že jsme zase dostali gól až v 89. minutě, tak je to o to horší. Musíme uznat, že ten tlak byl už ke konci drtivý a jednu z těch šancí Boleslav potvrdila. Asi zaslouženě, ale my jsme měli zápas rozhodnout už předtím, když jsme měli dvě vyložené šance. A za to přišel trest.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Michala Jurmana s Patrikem Gedeonem

Řadu šancí jste měli už v prvním poločase, ale spoustu jste jich zahodli...

Teď na to dojíždíme. Trochu se teď od nás odvrací štěstí, v minulých letech jsme vždy nějaké góly dali. Ale nevím, co zlepšit. Do šancí se dostáváme, v Jihlavě jsme měli také vyložené šance, tady také, a zase to skončilo remízou.

Mohli jste se na Boleslav bodově dotáhnout, nakonec to tak nedopadlo. Jak jste spokojeni s úvodem sezóny?

Když to vezmu po odehraných zápasech, tak jsme dnes ztratili dva body, v Jihlavě také. A ty určitě chybějí. Mysleli jsme si, že budeme mít více bodů a méně remíz, ale asi je zase budeme střádat jako minulý rok.

Pro vás bylo dnešní utkání hodně specifické - 250. ligový start. Jak si tohoto čísla považujete?

Tak je to veliká cifra a to jsem z toho ještě hodně promarodil. Teď musím zaťukat. abych byl ještě zdravý co nejdéle. Chtěl bych odehrát 300 zápasů, ale to už se mi asi nepodaří.

Nejvíce startů máte stále za Blšany, v dresu Dukly se ale už tomu číslu rychle blížíte. Na co si tedy v 38 letech ještě troufáte?

Tak v Dukle mám ještě smlouvu na dva roky, ale ten druhý rok už asi tolik hrát nebudu... Ale nechci působit odevzdaně, ty zápasy bych samozřejmě odehrát chtěl, 300 zápasů je krásná meta.

Plánujete poté jako odchovanec chomutovského fotbalu návrat domů?

Už jsem dostal nějakou nabídku s trénováním od majitelů Dukly, takže se tu něco rýsuje. Ale dva roky jsou ještě dlouhá doba, tak uvidíme, jestli ještě vůbec zůstanu u fotbalu.

Teď vaši pozornost asi musí zaměstnávat utkání proti Příbrami a Brnu, které mohou být velmi důležité, protože pak máte extrémně těžký los - Sparta, Plzeň, Jablonec.

Potom máme tři smrtící kola, ale těžké to bude i v Příbrami, protože mají nově se tvořící tým a jsou nepříjemní. Na druhou stranu jsme tam dva roky neprohráli, takže věřím, že bysme nějaký bod sebrat mohli. Brno bude doma určitě těžké, to jsme si vyzkoušeli už na jaře. Budou to zlomová utkání, jestli se budeme pohybovat nahoře, uprostřed, nebo ve spodních patrech tabulky, což bysme nechtěli.

Michal Jurman, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme