GL: Boleslav připravila Teplice o neporazitelnost, Plzeň jde znovu do vedení

Gól Tomáše Fabiána z úvodu utkání rozhodl o vítězství mladoboleslavských fotbalistů v duelu s Teplicemi, které tak utrpěly první porážku v probíhající sezoně Gambrinus ligy. Důležité tři body získaly v 7. kole také Jihlava, Bohemians 1905 a Plzeň, která se po výhře 3:2 nad Olomoucí vrací na první místo tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 7. kola první fotbalové ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1. září v Mladé Boleslavi. Zleva Michael Lüftner z Teplic, Tomáš Fabián z Boleslavi a Ján Chovanec z Teplic.

Utkání 7. kola první fotbalové ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1. září v Mladé Boleslavi. Zleva Michael Lüftner z Teplic, Tomáš Fabián z Boleslavi a Ján Chovanec z Teplic. | Zdroj: ČTK

Tepličtí přijeli k utkání do Mladé Boleslavi jako dosud neporažený celek, už od 4. minuty ale po povedené kombinaci domácích a střele Tomáše Fabiána prohrávali 0:1. Inkasovaný gól Severočechy nabudil, Vachoušek, Nivaldo ani Táborský však v dobrých šancích na brankáře Millera nevyzráli.

Hosté byli aktivnější také po začátku druhé půle, jenže Jindráčkův pokus mířil nad, chybu Kúdely zase nedokázal využít Mahmutovič. Mrzet to mohlo oba hráče po 90 minutách, kdy zazněl konečný hvizd sudího, který zápas ukončil. Teplice tedy poprvé v sezoně pociťují hořkost porážky.

Jihlava otočila duel se Slavií

Hráči Slavie se pod hrozbou vysokých pokut od vedení týmu v posledních dvou duelech výsledkově zvedli, v Jihlavě to však potvrdit nedokázali, přestože se dostali už po čtvrthodině hry do vedení. Domácí obránci ve vápně neuhlídali slovenského útočníka Škutku, který zužitkovaným centrem otevřel skóre utkání.

"Sešívaní" byli také v dalším průběhu hry lepším celkem, větší vzrušení v pokutovém území brankáře Černého obstarával pouze jihlavský Haris Harba, vyrovnat ale nedokázal.

Zlom nedělního klání přinesla až 73. minuta, kdy byl ve vápně faulován právě Harba. Rozhodčí odpískal pokutový kop, který proměnil Vaculík. Obrat v utkání poté dokonal čtyři minuty před koncem základní hrací doby obránce Kopic. Slavia tak třetí zápas v řadě vyhrát nedokázala, a tak hráče a realizační tým půlmilionová pokuta od klubového vedení nemine.

Znojmo podlehlo Bohemians

V souboji nováčků hostili Bohemians 1905 celek Znojma. V průměrném utkání poslal Pražany do vedení po povedené kličkované ve vápně Jan Moravec. Domácí si vypracovali také další šance, aktivitou hýřil především David Bartek, který ale recept na vstřelení branky dlouho hledal.

Mladý záložník se nakonec přece jen dočkal, v 64. minutě totiž zpracoval dlouhý nákop, úspěšně zakončil a zvýšil na 2:0 pro Bohemians. Znojmo herně ožilo až v posledních deseti minutách hry, únik Tomáška ani gólový pokus Nepožitka ale snížení nepřinesly. Znojmo tak ani v 7. ligovém kole nedokázalo zvítězit a zůstává na poslední 16. příčce.

Plzeň přehrála Olomouc

V 19.00 začalo atraktivní utkání mezi Plzní a Olomoucí. Viktoria chtěla zareagovat na sobotní vítězství Sparty v Ostravě a vrátit se do čela ligové tabulky a podle toho také vypadaly první zápasové okamžiky. Diváci, kteří na stadion ve Štruncových sadech dorazili s lehkým zpožděním, neviděli rychlý gól Daniela Koláře. Plzeňský záložník otevřel gólový účet duelu už po 52 vteřinách hry.

V 9. minutě to bylo dokonce 2:0 poté, co se odražený míč dostal k Františku Rajtoralovi, jenž nádhernou střelou nasměroval svůj tým za vítězstvím. O další branky se aktéři večerního klání postarali až po změně stran, v rozmezí deseti minut však byly k vidění hned tři.

Nejprve v 61. minutě snížil olomoucký Šindelář, hned o tři minuty později ale Hejda vrátil domácím dvoubrankové vedení. Chvíli nato ještě zadělal na drama hostující Doležal, vítězství 3:2 už si ale Západočeši vzít nenechali, bodově dotáhli Spartu a díky lepšímu skóre se znovu vyhoupli do čela Gambrinus ligy.

7. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 4. Fabián. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Gallo. ŽK: Ščuk, Nešpor, Johana - Matula, Lüftner. Diváci: 4479.

Sestavy:
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím (86. Brunclík), Ščuk -Štajner, Štohanzl (73. Bořil), Chramosta (80. Štípek) - Nešpor. Trenér: Minář.
Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Táborský (46. Jindráček), Vachoušek, Nivaldo (65. Salami) - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 2:1 (0:1)
Branky: 74. Vaculík z pen., 86. Kopic - 15. Škutka. Rozhodčí: Jech - Filípek, J. Paták. ŽK: Josel - Bortel, Hurka, Dobrotka. Diváci: 3780.

Sestavy:
Jihlava: Blažek - Tlustý (85. Krejčí), Šourek, Kopic, Josl - Masopust, Jánoš (57. Karlík), Jungr (71. Přeučil), Koloušek, Vaculík - Harba. Trenér: Komňacký.
Slavia: Černý - Dostál, Dobrotka, Bortel, Hurka - Štěpán (46. Mičola), Zmrhal, Kisel, Petrák, Koreš (64. Juhar) - Škutka (78. Škoda). Trenér: Petrouš.

Bohemians Praha 1905 - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 27. Moravec, 62. Bartek. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Štěrba. ŽK: Šmíd, Šírl - Helísek, Buchta, Heinz. Diváci: 4592.

Sestavy:
Bohemians: Berkovec - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl - Moravec, Rada, Jindřišek, Hora (83. Krch), Bartek (90. Růžička) - M. Štochl (80. Kolář). Trenér: Weber.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Simerský, Hnaníček, Mudra - Helísek (70. Tomeček), Buchta (53. Zeba), Hrošovský (46. Vašíček), Nepožitek, Okleštěk - Heinz. Trenér: Kalvoda.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 3:2 (2:0)
Branky: 1. Kolář, 9. Rajtoral, 64. Hejda - 61. Šindelář, 71. Doležal. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Hájek. ŽK: Petržela - Vidlička, Lietava. Diváci: 10 475.

Sestavy:
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (85. Wágner), Kolář (56. Kovařík), Ďuriš - Tecl (77. Bakoš). Trenér: Vrba.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Vepřek (59. Falta) - Navrátil, Šindelář (80. Lietava), Pospíšil, Javůrek - Ordoš, Doležal. Trenér: Kotůlek.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme