GL: Jablonec vyhrál podruhé v sezóně, porazil Bohemians 1905

Fotbalisté Jablonce se dočkali druhého vítězství v této sezóně Gambrinus ligy. Vícemistr minulého ročníku porazil v rámci 5. kola Bohemians 1905 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

FK Baumit Jablonec - Bohemians 1905 3:1 (2:1)

Severočeši vstřelili poprvé v sezóně více než jednu branku, kvůli té první se na ně ale “Klokani“ hodně zlobili a hlavně na rozhodčího Kocourka. Ten totiž podle jejich názoru po půlhodině hry domácím daroval trestný kop těsně před šestnáctkou a Jarolím šanci odpovědět na vedoucí branku Bálka také využil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenéra Jablonce Františka Komňackého vyzpovídal po utkání Jaroslav Plašil

„Viděl jsem, že to žádný faul nebyl. Byla to jasně nabídnutá standardka na zlatém podnose pro Jablonec, pro jejich excelentní zahrávače. My jsme počítali s něčím podobným. Byly tam ještě dva další zákroky, které byly jednostranné z mého pohledu. S výkonem sudího Kocourka absolutně nesouhlasím,“ prohlásil po utkání trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Podle kouče Jablonce Františka Komňackého ovšem lavička soupeře situaci po sporném zákroku nezvládla. „Nervozita, která poté na hřišti panovala – spousta žlutých karet, to prostě vždy vzejde z lavičky. Jestliže je tam klid a pořádek, tak je pořádek i na hřišti. Zbytečně se tím to mužstvo nechalo rozhodit.“

Hosté se s kritickou situací nedokázali vypořádat, polevili v koncentraci a rychle kombinující svěřenci kouče Komňackého je za to trestali. Ještě před pauzou Sňozíka obstřelil Vošahlík a ten samý hráč v 60. minutě překonal gólmana Bohemians potřetí.

Branky: 45.+1 a 60. Vošahlík, 34. Jarolím - 22. Bálek. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Večeřa. ŽK: Pekhart - Sňozík, Lukáš, Hartig. Diváci: 4122.

Sestavy:
Jablonec: Špit - Krajčík, Zábojník, Pavlík, Jablonský - Haurdič, Jarolím (74. Eliáš), Loučka, Kovařík (61. Piták) - Pekhart, Vošahlík (85. Drsek). Trenér: Komňacký
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl (78. Trubila), Kaufman, Držík, Moravec - Hartig (46. Škoda), Bálek (66. Cissé). Trenér: Hoftych.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme