GL: Jihlava remizovala s Libercem, Sparta vyhrála v Budějovicích

Bezbrankovou remízu uhráli na domácím hřišti fotbalisté Jihlavy proti Slovanu Liberec, i když hostující celek měl po většinu času jednoznačnou převahu. Ve druhém dnešním duelu podlehly České Budějovice na domácím hřišti Spartě 0:2, oba góly dal David Lafata.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec, 1. března v Jihlavě. Zleva Josef Šural z Liberce a Petr Tlustý z Jihlavy.

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec, 1. března v Jihlavě. Zleva Josef Šural z Liberce a Petr Tlustý z Jihlavy. | Zdroj: ČTK

Jihlava se hned v úvodu utkání dostala velmi blízko ke gólu, v 7. minutě se do jasné šance dostal po chybě libereckých obránců záložník Jungr, jenomže střelu vyslal namísto do brány nad břevno.

Po půlhodině hry přebrali otěže utkání Liberečtí, otevřít skóre utkání mokl Rybalko, jenomže radost mu pokazil gólman Blažek, který na poslední chvíli zasáhl. Gólmanského veterána nepřekonali ani Hušek nebo Frýdek či Štajner, který mohl oslavit 100. ligový zásah. To se mu ale nepovedlo ani ve druhém poločase, byť napálil tyč, a netrefil se ani nikdo další. Jihlava tak brala z utkání s favoritem bod za remízu 0:0.

Sparta potvrdila na trávníku českobudějovického Dynama roli favorita a dvěma brankami v úvodu druhého poločasu rozhodla o tom, že si z jihu Čech odveze všechny body.

V 50. minutě našel Zápotočný ve vápně zcela volného Lafatu, který bez nejmenších problémů poslal hosty do vedení. Jen o čtyři minuty později přidal David Lafata pojistku v podobě druhé branky, když se po přihrávce Kadlece trefil do protipohybu domácího gólmana. Dynamo se na odpověď nezmohlo a Sparta dvoubrankovou výhru v pohodě uhájila.

18. kolo první fotbalové ligy:

FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Kotík. ŽK: Vaculík - Kelič, Kováč. Diváci: 2560.
Sestavy:
Jihlava: Blažek - Vaculík, Tlustý, Čvirik, Marek - Karlík, Rada - Masopust (68. Koloušek), Jungr, Kosak (90. Tomeček) - Vaněček (70. Šimonek). Trenér: Komňacký.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Hušek - Pavelka (62. Šural), Rybalka, Štajner (90. Ndiaye), Frýdek (85. Sackey)- Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:2 (0:0)

Branky: 50. a 53. Lafata. Rozhodčí: Jech - Peřina, Paták. ŽK: Mchojan, Machovec. Diváci: 3652.
Sestavy:
Č. Budějovice: Daněk - Novák (90. Linhart), Mchojan, Lengyel, Machovec - Hora, Benát (58. Černý), Rýdel, Javorek (86. Malakjan), Táborský - Řezníček. Trenér: Švantner.
Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Holek, Pamič - Kadlec (82. Přikryl), Vácha, Matějovský, Krejčí - Kweuke (75. Bednář), Lafata (87. Polom). Trenér: Lavička.

Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme