GL: Slovácko obralo o dva body Plzeň, Slavia vyhrála v Liberci

Dva zápasy byly na programu Gambrinus ligy a v obou se zrodil překvapivý výsledek. Nejdříve Slavia dokázala zvítězit na hřišti Liberce a pak Slovácko obralo o body lídra z Plzně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Slovan po poslední prohře s Jabloncem začal jarní premiéru před domácími fanoušky hodně aktivně. Z gólu se ale radovali hosté. Ve třiadvacáté minutě ani tři liberečtí obránce neobrali Zbyňka Pospěcha o míč a slávistický útočník poslal střelou z patnácti metrů hosty do vedení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Slovan Liberec - Slavia Praha sledoval Michal Jurman

Podobný průběh měl i druhý poločas. Liberec tlačil, z gólu se ale po trefě Koreše radovali hosté. Jarní čekání Liberce na vstřelený gól tak stále trvá. Slavia jej přehrála 2:0.

Branky: 23. Pospěch, 71. Koreš. Rozhodčí: Adámek - Handlíř, Čecháček. ŽK: Nezmar - Koreš, Pospěch, Hora. Diváci: 5760.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Fleišman - Dočkal (46. Hadaščok), Gecov, Papoušek, Štajner, Breznaník (71. Vlasko) - Nezmar (84. Vojta). Trenér: Rada.
Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila (82. Vomáčka) - Koreš (86. Milutinovič), Janda, Jarolím, Kisel, Hora - Pospěch (62. Zákostelský). Trenér: Petrouš.

1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

Utkání začalo šokem pro domácí. Už ve druhé minutě poslal Plzeň do vedení Bakoš po přímém kopu Horvátha. Slovácko však dokázalo nepříznivý vývoj otočit. Nejprve deset minut před koncem první půle přehodil Pavlíka technickou střelou Mezlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání 1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň viděl Tomáš Perutka

Po hodině hry neproměnila Plzeň penaltu, kterou Filipko chytil Rezkovi, strhnul vedení na stranu Slovácka Jiří Valenta střelou k tyči. Závěr přinesl obrovský tlak hostů, který vyústil ve vyrovnávací gól Jindráčka. Hosté dokázali vstřelit i vítěznou branku, ale rozhodčí jí pro ofsajd neuznal.

Branky: 34. Mezlík, 67. J. Valenta - 1. Bakoš, 83. Jiráček. Rozhodčí: Mikel - Gallo, Moudrý. ŽK: Fujerik, Kordula, J. Valenta - Rajtoral, Jiráček. Diváci: 5012.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Reinberk - Fujerik, Kordula (76. V. Valenta), J. Valenta, Volešák - Ondřejka (79. Cissé), Švancara (88. Szmek). Trenér: Soukup.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Neuwirth, Bystroň, Limberský - Ďuriš, Kolář, Horváth, Trapp, Rezek (90. Brezinský) - Bakoš (58. Jiráček). Trenér: Vrba.

Tomáš Perutka, Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme