GL: Sparta otočila v závěru utkání v Liberci a vyhrála 2:1

Fotbalisté Liberce prohráli v dohrávce 13. kola Gambrinus ligy se Spartou 1:2. Severočeši přitom vedli až do 83. minuty zásluhou gólu Jana Nezmara, hosté ale brankami Kweukeho a Wilfrieda stačili strhnout skóre na svoji stranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty Tomáš Řepka při oslavném gestu při utkání v Liberci

Kapitán Sparty Tomáš Řepka při oslavném gestu při utkání v Liberci | Zdroj: ČTK

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:2 (1:0)

Promrzlé diváky na libereckém stadionu rozehřála už situace ze šesté minuty, kdy ovšem po centru Nezmara trestuhodně překopl poloprázdnou hostující bránu Breznaník. Slovan se tak radoval až ve 40. minutě, kdy brankář Blažek podcenil střelu Keriće, míč se odrazil od břevna přímo k Nezmarovi, který dostal Severočechy do vedení.

Po přestávce navíc mohl náskok domácích pojistit znovu Nezmar a po něm i Breznaník, svoje šance ale nevyužili. Sparta byla ve druhé půli aktivnějším mužstvem a nakonec skóre v závěrečné desetiminutovce otočila. Nejprve Kweuke dorazil do sítě Wilfriedovu brankářem Bičíkem vyraženou hlavičku a poté sám Wilfried povedenou střelou ze dvanácti metrů rozhodl o třech bodech pro hosty.

Branky: 40. Nezmar - 82. Kweuke, 87. Wilfried. Rozhodčí: Jech - Koval, Marek. ŽK: Vácha - Kucka. Diváci: 5350.

Sestavy:
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Holeňák (90. Vulin), Fleišman - Vácha, Gecov, Bosančič (73. Papoušek), Breznanik - Nezmar (84. Dejmek), Kerič. Trenér: Petřík.
Sparta: Blažek - Adiaba (64. Matějovský), Řepka, Brabec, Pamič - Kladrubský - Sionko (71. Kweuke), Kucka, Vacek, Kadlec (85. Podaný) - Wilfried. Trenér: Chovanec.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme