GL: Sparta porazila Mladou Boleslav, Liberec prohrál s Duklou

Fotbalisté Sparty Praha si upevnili vedoucí pozici v domácí Gambrinus lize, když v 15. kole porazili Mladou Boleslav 4:1. V dalších zápasech prohrál Liberec doma s pražskou Duklou 0:1 a Příbram si lehce poradila s Jihlavou 5:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal ze Sparty (vlevo) a Petr Johana z Mladé Boleslavi.

Bořek Dočkal ze Sparty (vlevo) a Petr Johana z Mladé Boleslavi. | Zdroj: ČTK

Sparta musela proti Mladé Boleslavi dohánět brankové manko, které zařídil v 26. minutě hostující Zahustel. Krejčí však ještě do poločasu vyrovnal a domácí netradičně odění do černých dresů připomínající začátky slavného klubu, spustili po přestávce kanonádu.

Po necelé hodině hry otočil skóre zápasu obránce Costa a za dalších osm minut se trefil Hušbauer, který si připsal už svůj devátý gól v sezoně. Zaplněné tribuny byly v euforii a to ještě střídající Bednář v poslední minutě po pasu skvělého Costy vstřelil čtvrtý gól domácích.

Duel mezi Libercem a Duklou rozhodl ve 49. minutě osmou brankou v sezoně bývalý hráč Slovanu Zbyněk Pospěch. Severočeši prohráli doma v nejvyšší soutěži poprvé po patnácti zápasech a mohou přijít o čtvrté místo v tabulce.

Zároveň Liberci nevyšla generálka na čtvrteční utkání Evropské ligy s německým Freiburgem. To Pražané mají z posledních čtyř kol tři vítězství a remízu a dotáhli svého dnešního soupeře na rozdíl jediného bodu.

Jihlava utrpěla v Příbrami nejvyšší prvoligovou porážku ve své historii, nebodovala venku posedmé z osmi zápasů v sezoně a propadla se na předposlední místo tabulky.

Zbyněk Pospěch uniká před ležícím Kováčem z Liberce | Foto: ČTK

Domácí se dostali do vedení už v desáté minutě, když hlavou skóroval Mareš. V 31. minutě se Příbram radovala podruhé, když se Stratil povedenou ranou trefil do horního růžku a hned za dvě minuty Tarczalův centr propadl k Pilíkovi a ten zvýšil už na 3:0. Čtvrtý zásah přidal čtvrt hodiny před koncem střídající Švancara a na konečných 5:0 upravil v 81. minutě Pleško povedeným pokusem z trestného kopu.

15. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:1 (1:1)
Branky: 42. Krejčí, 59. Costa, 67. Hušbauer, 90. Bednář - 26. Zahustel.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Dočkal, Mareček, Hušbauer (78. Matějovský), Krejčí (89. Přikryl) - Lafata (74. Bednář). Trenér: Lavička.
M. Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Johana, Kúdela - Ščuk (76. Šultes), Jarolím - Zahustel (89. Štípek), Chramosta (64. Štajner), Štohanzl - Nešpor. Trenér: Minář.

Slovan Liberec - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 49. Pospěch.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Sackey (68. Delarge) - Šural, Pavelka, Rybalka (82. Pimpara), Kalitvincev (75. Coufal) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Hlinka (77. Malý), Gedeon, Marek Hanousek - Néstor (88. Matěj Hanousek), Pospěch, Mareš (83. Marek). Trenér: Kozel.

1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 5:0 (3:0)
Branky: 10. Mareš, 31. Stratil, 33. T. Pilík, 76. Švancara, 81. Pleško.
Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Hájovský, Pleško - Mareš (79. Krameš), Tarczal, Mišůn, T. Pilík (85. Danoski) - Stratil (59. Švancara), Řezníček. Trenér: Čuhel.
Jihlava: Blažek - Jánoš, Tlustý, Krejčí, Josl - Marek, Karlík (66. Kosak) - Vaculík, Koloušek, Harba (66. Jungr) - Přeučil (85. Teplý). Trenér: Komňacký.

Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme