GL: Sparta remizovala v Liberci, bod zachránil až v závěru Lafata

Fotbalisté Slovanu Liberec si dobrou formu z Evropské ligy přenesli i do nejvyšší domácí soutěže. V dohrávaném utkání 12. kola Gambrinus ligy byli doma blízko k výhře nad Spartou. Vedoucí celek tabulky zachránil remízu 1:1 až gólem Davida Lafaty v 87. minutě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí ze Sparty (vlevo) před libereckým Kolárem

Ladislav Krejčí ze Sparty (vlevo) před libereckým Kolárem | Zdroj: ČTK

Aktivnější byli od začátku zápasu domácí. Fleišman ale střílel vedle sparťanské branky, pronikajícího Kušníra zastavil Vácha, a centr Fleišmana nestačil tečovat Šural. Zakřiknutou Spartu povzbudil ve 20. minutě parádní průnik Krejčího, jenž se protáhl mezi domácími beky, ale balon napálil do tyče.

Od té chvíle se hra obou týmů vyrovnala, přesto měl více šancí Liberec. Rybalka se Šuralem ale míč do sítě dostat nedokázali a stejně dopadl Hušek, jenž povedenými "nůžkami" trefil jen jednoho z protihráčů. Přesnost postrádala i střela sparťanského Dočkala ze střední vzdálenosti.

Těsně před koncem poločasu ještě domácí zahrávali standardní situaci po nastřelené ruce Costy. Fleišman míč z pravé strany zakroutil až k Vaclíkově brance, ale Rabušic ani Šural na něj nedosáhli.

Brankář Sparty Vaclík zasahuje před libereckým Josefem Šuralem, přihlíží Costa | Foto: ČTK

Obrovskou příležitost na začátku druhého poločasu prováhala Sparta. Kováč podklouzl při snaze odkopnout přihrávku do vápna, přehnal se kolem něj Kadeřábek, ale napálil míč do brankáře Kováře. Vzápětí zahrozilo na druhé straně, kde Vaclík s námahou vyrazil střelu Huška k Rybalkovi, který přestřelil branku.

Šance obou celků v atraktivním zápase pokračovaly. Krejčí si obhodil jednoho z libereckých obránců, ale pohotový gólman Kovář jej vychytal. Udeřilo tak na druhé straně. Agilní Delarge vybojoval míč pro Fleišmana, který se tentokrát rozhodl necentrovat a napálil jej z dálky do sítě Sparty.

Po hodině hry ještě Rabušic vyslal do šance Šurala, ale ten Vaclíka přehodit nedokázal. V 75. minutě se do míče z dálky opřel sparťanský Dočkal, liberecký brankář byl na svém místě. Vaclík zase musel zasahovat při střele Delarge k tyči.

Když už to vypadalo, že se domácí Slovan dočká zasloužené výhry, udeřila Sparta hráčem, jenž byl do té doby takřka neviditelný. David Lafata získal tři minuty před koncem zápasu míč před pokutovým územím, prošel mezi dvěma hráči a trefil se přesně do horního rohu liberecké branky.

12. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 58. Fleišman - 87. Lafata.
Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Blažej.
ŽK: Šural, Kušnír, Hušek - Vácha.
Diváci: 9000.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Hušek - Šural (74. Kolár), Pavelka, Rybalka, Delarge (78. Kalitvincev) - Rabušic (90. Pimpara). Trenér: Šilhavý.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Švejdík, Costa - Vácha - Dočkal, Matějovský (78. Konaté), Hušbauer (65. Bednář), Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.

Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme