GL: Sparta vyhrála v Olomouci, Plzeň vede o 9 bodů

Přímý souboj o druhou příčku Gambrinus ligy rozhodla penalta v 89. minutě. Dohrávku 11. kola v Olomouci vyhrála Sparta 1:0 díky gólu Juraje Kucky z pokutového kopu po ruce domácího Rossiho. Odstup Letenských od vedoucí Plzně tak zůstává devítibodový.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Olomoue Petr Drobisz právě dostává gól z penalty

Brankář Olomoue Petr Drobisz právě dostává gól z penalty | Zdroj: ČTK

Velké šance viděli diváci na Andrově stadionu už v prvním poločase. Obě měli na svědomí sparťané a obě skončily stejně. Ve 4. minutě Pamič i Kadlec o čtyři minuty později pálili v nadějných pozicích nad břevno. O chvíli později se sice trefil Wilfried, gól ovšem neplatil kvůli předchozímu útočnému faulu.

Stejný hráč spálil také další dvě obrovské možnosti hostů na zisk tří bodů. V 62. minutě se hnal ze strany sám na brankáře Drobisze, se střelou však váhal tak dlouho, až mu Škerle míč ukopl. V 76. minutě se pak k němu odrazil balon po rohovém kopu, z brankového území ale trefil jen bránícího Ordoše do hlavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý hráč Olomouce a nyní sparťan Kamil Vacek po utkání

Rozhodnutí tak přinesl až samotný závěr duelu. Rossi si chtěl zbytečně zpracovat míč mířící do zámezí, jenže ten mu spadl na ruku. Sudí Drábek nařídil penaltu, kterou střelou doprostřed proměnil Juraj Kucka. Rossi pak mohl svou minelu odčinit, sám před gólmanem Blažkem ale hlavičkoval mimo.

Druhá Sparta tak ztrácí na lídra Gambrinus ligy z Plzně devět bodů, třetí Olomouc ještě o tři body víc.

SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 89. Kucka z pen. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Lakomý. ŽK: Vepřek - Vacek, Podaný. Diváci: 11.805.

Sestavy:
Olomouc: Drobisz - Janotka (75. Ordoš), Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Hubník, Petr (60. Navrátil), Šultes (84. Kalas). Trenér: Psotka.
Sparta: Blažek - Adiaba, Brabec, Řepka, Pamič - Vacek - Sionko (73. Podaný), Kladrubský (87. Matějovský), Kucka, Kadlec - Wilfried (90. Kweuke). Trenér: Chovanec.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme