GL: Týmy Bohemians a Slovácka nečekaně bodovaly na půdě favoritů

Dva překvapivé výsledky nabídly nedělní zápasy 15. kola fotbalové Gambrinus ligy. Týmy pochybující se blízko sestupových příček zvítězily na hřištích mužstev z horní poloviny tabulky - Bohemians 1905 vyhráli v Teplicích 2:0 a Slovácko v Mladé Boleslavi 3:2. V dalších dvou duelech Sigma Olomouc rozstřílela České Budějovice 5:1 a Zbrojovka Brno podlehla Příbrami 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

FK Teplice - Bohemians 1905 0:2 (0:1)

Severočeši měli v úvodu převahu i šance, ale Zoubele a Mahmutović pouze nechali vyniknout gólmana zelenobílých Sňozíka. A protože ‘klokan‘ Škoda umí skákat i rybičku, od 34. minuty favorité dokonce po ojedinělé šanci Bohemians prohrávali.

Stejná situace se potom prakticky opakovala i ve druhé půli. Tepličtí soupeře opět zmáčkli, jenže v 76. minutě inkasovali. Po standardní situaci hostů z Vršovic si dal vlastní gól obránce Siva.

Branky: 34. Škoda, 75. vlastní Siva. Rozhodčí: Damková - Filípek, Štěrba. Bez ŽK. Diváci: 3010.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:3 (0:1)

Hosté oslabeni o šest hráčů zaskočili Boleslav velmi aktivním přístupem, který už v 10. minutě proměnil ve vedoucí gól Fujerik. Do poločasu potom držel naděje Slovácka gólman Filipko. V 56. minutě přidal parádu útočník Švancara.

Rozkmital nohy, ze stoperů domácích učinil diváky a zvýšil na 2:0. Nastartoval tak gólové dostihy. Kulič po chvíli výstavní ranou z dálky snížil, na 3:1 pro Slovácko ale upravil Ondřejka a gól Kysely už poté pouze korigoval konečný výsledek na 2:3 z pohledu domácích.

Branky: 68. Kulič, 86. Kysela - 10. Fujerik, 56. Švancara, 72. Ondřejka. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Urban. ŽK: Opiela (M. Boleslav). Diváci: 3028.

SK Sigma Olomouc - SK Dynamo České Budějovice 5:1 (2:0)

Cestu za suverénním vítězstvím začali domácí už v 11. minutě, kdy se prosadil Ordoš. Po řadě dalších nevyužitých možností potom zvyšoval ještě do konce prvního poločasu na dvoubrankový rozdíl Pavel Šultes.

Také po přestávce padaly góly hlavně do českobudějovické sítě. Trefili se Hubník, vlastní branku si dal hostující Laštovka a na 5:0 upravoval skóre Hořava. Čestný úspěch Jihočechů zaznamenal až v samotném závěru utkání Otepka.

Branky: 11. Ordoš, 40. Šultes, 49. Hubník, 68. vlastní Laštovka, 69. Hořava - 87. Otepka. Rozhodčí: Hrubeš - Mencl, Kovařík. ŽK: Dreksa, Hubník - Lencevič, Šíma. Diváci: 5025.

FC Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 0:1 (0:0)

Utkání dvou týmů pohybujících se na hraně sestupu bylo oboustranně velice opatrné. Větší jistotu ale postupně získávala v průběhu zápasů hostující Příbram, kterou také v 68. minutě dostal do vedení Klesa. Domácí Zbrojovka se v závěru duelu snažila vyrovnat, žádnou vážnější příležitost si ovšem vypracovat nedokázala.

Branka: 68. Klesa. Rozhodčí: Makovička - Zlámal, Handlíř. ŽK: Střeštík - Divíšek, Videgla, Hruška. Diváci: 2105.

Tomáš Minarčík, Jan Kaliba, Jaroslav Plašil, Mirko Vasić, Pavel Špaček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme