Hodně si věříme, říká před odvetou v Liverpoolu Dirk Kuijt

Slavný Liverpool byl v Praze šťastný za bezbrankovou remízu, a některé hvězdy týmu to také Radiožurnálu po zápase na Spartě potvrdily. Třeba vicemistr světa Nizozemec Dirk Kuijt, který ale věří v domácí odvetě ve vítězství a postup svého Liverpoolu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liverpool FC

Liverpool FC | Foto: Liverpool FC

Kdo by to byl ještě před pár dny nebo možná i měsíci řekl. Slavný Liverpool uhraje na Letné remízu 0:0, a bude s ní maximálně spokojený. Právě to se teď stalo na stadionu Sparty, která měla v úvodním zápase play-off Evropské ligy dokonce mnohem více šancí na vstřelení gólu než věhlasnější soupeř.

Šance Marka Matějovského v šestatřicáté minutě byla jednou z nich, a po ní následoval pouze zklamaný povzdech diváků, který prozradil, že to nedopadlo jako v případě Andreje Aršavina. Ten stejným nebo hodně podobným způsobem rozhodl o den dříve o vítězství Arsenalu nad Barcelonou v Lize mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hodně si věříme, říká před odvetou v Liverpoolu Dirk Kuijt

"Musím se přiznat, že mě to také napadlo, když jsem se teď díval v televizi. Byla to podobná šance." Marek Matějovský také střílel z hranice pokutového území do protipohybu brankáře, jenže na rozdíl od ruského fotbalisty při tom ještě trefil obránce soupeře.

"Asi bych hrál za Arsenal, kdybych to proměnil," prohodil v nadsázce Marek Matějovský, který se ale pár let zpátky zase tak daleko od stadionu Arsenalu nepohyboval. Hrál totiž za Reading, zhruba 40 mil západně od Londýna, a jen tak mimochodem, teď možná předvedl svůj nejlepší výkon od letního příchodu do Sparty.

"Po dlouhé době jsem odehrál zápas opravdu bez bolestí, bez nějakého sebezapření, bez tišících léků a podobných věcí. Jenom doufám, že mi to vydrží i nadále." A bolet Marka Matějovského nemusí ani výsledek 0:0, i když se mnohem víc zamlouval fotbalistům Liverpoolu.

"Myslím, že máme dobrou pozici, abychom vyhráli v odvetě za týden, samozřejmě, vždycky je důležité v pohárové Evropě vstřelit venku branku, ale na druhou stranu nikdy není špatné venku neprohrát, teď budeme hrát doma na Anfildu, kde je přece jen hřiště na vyšší úrovni. Můžeme hrát rychleji, takže si hodně věříme, že postoupíme," říká vicemistr světa z Nizozemska Dirk Kuijt.

Tím jenom potvrdil domněnku sparťanského záložníka Marka Matějovského. "Prostě anglické týmy si věří hlavně na domácí půdě. S tím sem přijeli a takový výsledek si chtěli odvést. Zdálo se mi, že dopředu toho moc nepředvedli. Věří si doma, takže kéž by se nám tam podařilo dát gól, aby ztratili jistotu."

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme