Hráčům pošlu vysvědčení a šanci dostanou příště jiní, vzkazuje po remíze s Norskem trenér Vrba

Zázraky se nedějí ze dne na den. A platí to i pro českou fotbalovou reprezentaci. Od nového trenéra národního týmu Pavla Vrby čekali fanoušci už při jeho premiéře totální proměnu herního stylu mužstva. Hlavně do ofenzivy. V přátelském zápase s Norskem, který skončil v Praze výsledkem 2:2, se ale ukázalo, že to tak jednoduché nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba na předzápasovém tréninku reprezentace v Edenu

Pavel Vrba na předzápasovém tréninku reprezentace v Edenu | Zdroj: ČTK

„Je vidět, že nás čeká spousta věcí, spousta debat a spousta sestřihů, abychom si vysvětlili určité situace," neskrýval trenér Pavel Vrba, že výkon jeho týmu proti Norsku nebyl úplně optimální a podle jeho představ. Na společnou přípravu měl ale s týmem od pondělí jen minimum času.

Vrba hrubku Čechovi vyčítat nebude, vadily mu ale zbytečné ztráty jeho týmu

Číst článek

„Podobné zápasy nám slouží k tomu, abychom si hráče otestovali. Tak abychom v září už nic nezkoušeli, ale uhráli si potřebné výsledky," myslí už nový reprezentační trenér na začátek kvalifikace o postup na EURO 2016.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeká nás hodně debat, říká po premiéře u fotbalové reprezentace trenér Pavel Vrba

Klíčovým hráčem reprezentace zůstává Rosický

Jak ukázal i zápas proti Norsku, klíčovým hráčem pro ofenzivu českého týmu je Tomáš Rosický, který odehrál první polovinu zápasu a dal úvodní gól. I podle záložníka Arsenalu měl ale herní projev národního mužstva daleko k dokonalosti.

„Je dobře, že tam ty nedostatky jsou a viděli jsme, na čem je třeba teď pracovat. Důležité je to hlavně pro trenéra," konstatuje Rosický. Pavel Vrba také nedostatky viděl.

„My si to v klidu probereme, hráčům pošlu vysvědčení za zápas, který odehráli a určitě tam bude spousta věcí, ze kterých by se měli ponaučit, Neznamená to, že ti, kteří byli nominování teď, budou v sestavě třeba v květnu nebo v červnu," potvrdil opakovaně nový trenér českých fotbalistů, že šanci dostat se do reprezentace, mají v příštích přípravných zápasech i další hráči.

Mirko Vasič, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme