Jablonec je v Superpoháru nováčkem. Přesto si na páteční duel s Plzní věří

Novou fotbalovou sezonu otevře už v pátek český Superpohár. Plzeňská Viktorka, která vyhrála Gambrinus ligu, přivítá na svém hřišti vítěze Poháru České pošty z Jablonce. Zatímco Plzeň se v Superpoháru představí už potřetí, pro Severočechy to bude premiéra. Přesto chtějí na hřišti Viktorie slavit vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

21. kolo první fotbalové ligy 1. FK Příbram - Baumit Jablonec, 30. března v Příbrami. Tomáš Hájovský z Příbrami (vpravo) a Karel Piták z Jablonce.

21. kolo první fotbalové ligy 1. FK Příbram - Baumit Jablonec, 30. března v Příbrami. Tomáš Hájovský z Příbrami (vpravo) a Karel Piták z Jablonce. | Zdroj: ČTK

Hráči Baumitu mají za sebou více než tři týdny intenzivního tréninku a na Plzeň si věří. Do prvního ostrého zápasu nové sezony jdou s velkým očekáváním. "My jsme celou přípravu nekoncipovali na zápas s Plzní, potřebujeme být připraveni na celou půlsezonu. Je otázkou, jak budeme hned v pátečním utkání připraveni po fyzické a herní stránce, ale jednoznačně chceme uspět,“ říká trenér Roman Skuhravý.

"Pokud se vystříháme věcí, které nás provázely v přípravě, jako je důraz v obranné fázi, tak si myslím, že můžeme být Plzni vyrovnaným soupeřem," myslí si kouč Jablonce a dodává, že mistrovská Plzeň bude těžkým, ne však neporazitelným protivníkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový Jablonec před Superpohárem

V květnu Severočeši triumfovali v Poháru České pošty. A opojný pocit vítězství by rádi zažili i ve svém premiérovém Superpoháru. "Líbilo by se nám zvednout zase nad hlavu pohár a s tím do zápasu půjdeme. Budeme chtít vyhrát a v pátek ukážeme, že v mančaftu síla je,“ prohlašuje kapitán týmu Karel Piták.

A přibližuje páteční plány: "Budeme mít sraz, pak nějaké rozcvičení, oběd a pomalu pojedeme do Plzně. Někde si ještě odpočineme a pak na ně vlítneme. Určitě nebudeme na nic čekat, budeme se snažit hrát náš fotbal a zkusíme jim vnutit naši hru."

Na začátku spolupráce si nový trenér Skuhravý přál, aby si hráči víc věřili. Jeden cíl je tedy podle všeho splněný.

Šárka Sudová, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme