Jarní část Gambrinus ligy zahájily remízy v Teplicích a Jihlavě

Dva remízové zápasy byly k vidění na úvod jarní části fotbalové Gambrinus ligy. Teplice doma uhrály výsledek 1:1 s Duklou Praha, Jihlava na domácím trávníku remizovala 0:0 s Hradcem Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 17. kola 1. fotbalové ligy FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 22. února v Jihlavě. Marek Jungr z Jihlavy (vlevo) a Tomáš Strnad z Hradce Králové

Utkání 17. kola 1. fotbalové ligy FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 22. února v Jihlavě. Marek Jungr z Jihlavy (vlevo) a Tomáš Strnad z Hradce Králové | Zdroj: ČTK

Teplice sice byly v utkání s Duklou aktivnější, jenomže Severočeši se těžko dostávali přes střed pole, a hosté navíc dokázali hrozit z rychlých protiútoků. Otevřít skóre mohl Berger, jenomže proti jeho střele zasáhl na poslední chvíli gólman Grigar.

Největší šanci prvního poločasu si vypracoval Pospěch, který byl u míče dřív než domácí brankář, jenomže Grigar jej před vápnem zastavil rukou. Z trestného kopu už se ale Dukla dočkala vedení, míč poslal přesně k tyči Kalouda.

Teplicím se podařilo srovnat krátce po začátku druhého poločasu, když přímý kop vybojoval Mahmutovič a Jarolím mířil přesně do horního rohu Radovy brány. Další branky už v utkání nepadly, a mužstva se tak rozešla remízou 1:1.

Jihlava se musí na jaře obejít bez nejlepšího střelce mužstva Stanislava Tecla, který už hraje za Plzeň, a hned první zápas ukázal, že nahradit jeho přesné trefy bude velmi těžké. V prvním poločase větší šance k vidění nebyla ani na jedné straně.

První vážnější šanci zápasu si vypracovali domácí v 51. minutě, když Schwarz vypálil zdálky a trefil tyč Blažkovy brány. Největší gólovou příležitost v hradeckém dresu si vypracoval v 67. minutě Harba, který nebezpečně hlavičkoval, jenomže ani tento pokus v bráně neskončil.

17. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Dukla Praha 1:1 (0:1)

Branky: 47. Jarolím - 36. Kalouda. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Marek. ŽK: Grigar, Čajič, Vondrášek, Mahmutovič - Přeučil, Borek. Diváci: 1542.
Sestavy:
Teplice: Grigar - Kaufman, Jablonský, Podaný - Litsingi (88. Kerič), Jarolím, Čajič, Chovanec (67. Vůch) - Mahmutovič, Jindráček (86. Vachoušek). Trenér: Ščasný.
Dukla: Rada - Romera, Štětina, Vorel,Vrzal - Berger, (90. Malý), Borek, Kalouda, Božič (70. Podrazký), Abiach (60. Přeučil) - Pospěch. Trenér: Kozel.

Jihlava - FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Hájek. ŽK: Šourek, Marek (Jihlava). Diváci: 2290.
Sestavy:
Jihlava: Blažek - Vaculík, Tlustý, Šourek, Marek - Kliment (61. Koloušek), Karlík, Jungr, Rada, Kosak (71. Tomeček) - Vaněček (87. Vašíček). Trenér: Komňacký.
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Fukal, Hochmeister (17. Schwarz), Plašil - Harba, Strnad, Šisler, Halilovič (88. Klapka) - Kulič (77. Hadaščok), Štěpán. Trenér: Plíšek.

Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme