Jihlava konečně vstřelila gól, s Bohemians i přesto prohrála. Baník remizoval s Teplicemi

Fotbalisté Jihlavy jsou v Synot lize jako jediní bez bodu. V úvodním zápase třetího kola prohráli doma s Bohemians 1:2. Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Ostravou a Teplicemi, oba celky tak stále čekají na premiérovou výhru v letošním ročníku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratanovič blokuje střelu jihlavského Kukoľa

Bratanovič blokuje střelu jihlavského Kukoľa | Zdroj: ČTK

Na úvod 3. kola Synot ligy na sebe narazily týmy Jihlavy a Bohemians 1905, tedy mužstva, které v předchozích dvou zápasech nezískala ani bod, Vysočina dokonce ještě neskórovala. A hlavně v úvodu utkání to bylo znát.

Hru obou celků doprovázela řada nepřesností, větší šance nepřicházely a za zmínku tak stojí až akce jihlavského Mešanoviče z 25. minuty, po které dorážel Kukoľ, poloprázdnou bránu však těsně minul.

A tak se o 7 minut později radovali vršovičtí Klokani. Po pohledné akci se dostali až do vápna, Moravec poslal z brankové čáry prudkou přihrávku před branku a Matúšu Mikušovi už nedělalo problém překonat bezmocného Hanuše. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Hned v úvodu 2. poločasu skončila šance Bohemians dalším gólem, ten ale nebyl uznán pro údajné ofsajdové postavení dorážejícího Bratanoviče. V 57. minutě pak bylo vyrovnáno. Kučera si na hranici vápna dobře zpracoval balon a přízemní střelou nedal Švengerovi šanci.

Jihlava mohla průběh zápasu i otočit, Haris Harba však mířil těsně vedle levé tyče brankáře Švengera. Rozhodující úder hostí přišel v 85. minutě. Za obranu soupeře si při standardní situaci zaběhl Martin Cseh a vrátil vedení na stranu Bohemians.

V Ostravě se jiskřilo

Bez zraněného kapitána Svěrkoše a bez podpory radikálních fandů, kteří na protest proti bezpečnostním opatřením zápas bojkotovali, nastoupili hráči Baníku proti Teplicím. Domácí mohli vést po akcích Kukece a Beránka, první ale mířil těsně vedle, druhý pak o několik minut později napálil břevno a poté brankáře Grigara.

Severočeši, kteří nastoupili k prvnímu utkání po úmrtí klubového ředitele Františka Hrdličky, naopak zužitkovali první výraznější příležitost. Jednogólový náskok zajistil díky úspěšnému zakončení brejku kanonýr Mahmutovič.

Bosenský útočník si připsal první ligovou branku od září. Dlouhou část minulé sezony ale kvůli vážnému zranění kolena strávil mimo fotbalové trávníky.

Aktivní hráči ostravského týmu vyrovnali už deset minut po teplickém gólu. Tečovanou střelu poslal za Grigarova záda brazilský záložník Azevedo.

I ve druhém poločase hráli s míčem na nohou více domácí fotbalisté. To už ale hřiště připomínalo ve změti faulů, strkanic a rozepří s rozhodčím spíše bojiště, což vedlo v následnou červenou kartou pro Táborského. Několikaminutovou hru v početní výhodě ale Baník nevyužil.

3. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:1)

Branky: 57. Kučera - 32. Mikuš, 88. Cseh. Rozhodčí: Královec - Moláček, Vaňkát. ŽK: Hanuš, Vidlička - Brabec, Bratanovič. Diváci: 3093.

Jihlava: Hanuš - Vidlička (71. Kosak), Kryštůfek, Krejčí, T. Marek - Kukol, Kučera, Jánoš, Vaculík - Harba, Mešanović (79. Jungr). Trenér: Rada.
Bohemians Praha 1905: Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Engelmann (64. Cseh) - Moravec, Mosquera, Jindřišek, Rada, Bratanovič (86. Bartek) - Mikuš (81. Lietava). Trenér: Pivarník.

Baník Ostrava - FK Teplice 1:1 (1:1)

Branky:
37. Azevedo - 27. Mahmutovič. Rozhodčí: Nenadál - Hájek, Kotalík. ŽK: Narh, Azevedo, Sukup - Takács, Ljevakovič, Vondrášek, Táborský, Matula, Grigar. ČK: 88. Táborský. Diváci: 3811.

Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer (72. Sukup) - Kukec, Mensah (63. Šichor), Greguš, Lindpere (81. Štěpán), Azevedo - Narh. Trenér: Svědík.
Teplice: Grigar - Vondrášek (77. Lüftner), D. Jablonský, Takács, Krob - Matula, Hošek - Nivaldo (90.+2 Fenin), Ljevakovič, Litsingi - Mahmutovič (63. Táborský). Trenér: Ščasný.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme