Jsou skvěle organizovaní, říká Ščuk o bosenském týmu plném Chorvatů

Liberec a Mladá Boleslav vstoupí do pohárové Evropy. Severočeši hrají v Košicích, Středočeši naopak doma ve druhém předkole Evropské ligy vyzvou Široki Brijeg. Na Městském stadionu zápas začíná v 19 hodin a domácí jsou na pozoru. Bosenského soupeře domácí rozhodně nechtějí podcenit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jasmin Ščuk, opora mladoboleslavského týmu v loňské sezoně

Jasmin Ščuk, opora mladoboleslavského týmu v loňské sezoně | Zdroj: ČTK

„Je to organizovaný klub, který hodně pracuje s mládeží. Hrají velmi disciplinovaně,“ popsal stručně soupeře bosenský rodák v mladoboleslavských službách Jasmin Ščuk.

Ve středočeském klubu hraje už od roku 2011. V uplynulé sezoně nejvyšší domácí soutěže vstřelil dvanáct gólů. Těžil především ze spolupráce s Davidem Jarolímem. Ten už ale mužstvu po ukončení kariéry na hřišti nepomůže.

Přehrát

00:00 / 00:00

O bosenském soupeři fotbalistů Mladé Boleslavi se více dozvěděl reportér ČRo Pavel Petr

„Jarolím byl zkušený hráč a bude nám hodně chybět. Přišli nějací noví kluci a uvidíme, jak se ukážou,“ očekává Ščuk.

Bosenský klub vyřadil v úvodním předkole ázerbajdžánskou Gabalu. Oba duely sledoval asistent trenéra Karla Jarolíma Boris Kočí. „Široki Brijeg má dobrou akademii. V základní sestavě z ní hrálo sedm hráčů.“

Středočeši si musí dát pozor především v okamžiku, kdy u míče bude Brazilec Wagner. „Je velmi nebezpečný v šestnáctce. Je to velmi slušný, technicky vybavený protivník. S Gabalou si vcelku v pohodě poradili, využívají právě Wagnera a druhého útočníka Mariče,“ všiml si asistent Karla Jarolíma.

Tým soupeře Mladé Boleslavi má velice zajímavé složení. „Je to bosenské mužstvo, ale všichni mají chorvatské pasy. Není tam žádný Bosňan a ani tam nemůže hrát žádný muslim,“ vysvětluje Boris Koči.

Široki Brijeg už 720 minut nedostal gól. Něco umět musí, ví v Mladé Boleslavi

Číst článek

Ani tento fakt nemůže změnit nic na tom, že Mladoboleslavští vstoupí do druhého předkola Evropské ligy v roli favorita.

„Budeme se snažit to potvrdit na hřišti. První zápas bude konfrontace a věřím, že máme kvalitnější mužstvo. Nedá se nic podcenit, budou rozhodovat detaily, třeba branka vstřelená na soupeřově hřišti,“ tuší Boris Kočí.

Zápas začíná v 19 hodin. Z první půle vysílá Radiožurnál aktuální vstupy, druhou odvysílá celou v přímé reportáži.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme