Kanonýr Lafata se proměněnou penaltou proti Příbrami dotáhl na Siegla

Fotbalová Sparta se vítězstvím proti Plzni dostala do slibného trháku. Už v sobotu ale ze svého náskoku mohla v zápase s bojovnou Příbramí ztratit. Letenské nakonec proměněnou penaltou zachránil David Lafata, který se díky svému zásahu mohl radovat i z jednoho historického úspěchu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autor hattricku David Lafata se raduje z vítězství nad Mladou Boleslaví

Autor hattricku David Lafata se raduje z vítězství nad Mladou Boleslaví | Zdroj: ČTK

Pojedenácté v této sezoně vyšlo z úst hlasatelů domácích ligových stadionů jméno Davida Lafaty, coby gólového střelce.

Sparťanského útočníka ale tentokrát těšila zcela jiná řeč čísel. Díky penaltové trefě za záda příbramského gólmana Hrušky totiž dosáhl na metu 133 ligových tref v samostatné české lize, čímž vyrovnal rekord jiné sparťanské legendy Horsta Siegla.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Lafata se gólem v Příbrami vyrovnal sparťanské legendě Horstu Sieglovi

"Někdo to na sebe vzít musí. Byl jsem trochu nervózní, ale zaplaťpánbůh za to. Mojí velkou motivací bylo dostat se do Klubu ligových kanonýrů, srovnání s Horstem je bezpředmětné, protože on má dalších 100 gólů ještě ve federální lize. Takže je ještě hodně daleko," usmívá se sparťanský útočník.

Lafatova střelecká forma momentálně spoluvytváří jednu z historicky už teď hodně úspěšných sérií ligových týmů. Sparta sice tentokrát nijak herně neoslnila, přesto díky českobudějovickému rodákovi už natáhla vítěznou ligovou šňůru na úctyhodných 22 zápasů v řadě.

Zatímco střílet góly třicetinásobnému reprezentantovi jde snad i poslepu, vybrat z oněch více než 130 jeden nejlepší, už mu dělá větší problémy. "Ty, co znamenají vítězství, si člověk pamatuje, ale nemám žádné takové," vysvětluje.

Sparta si tak může mnout ruce v tom, že o motivaci má stále její elitní hráč postaráno. Aktuálně zní jasně: vstřelit gól, na který nezapomene ani sám Lafata. Třeba už v následujícím vždy vyhroceném a ostře sledovaném vystoupení Sparty v Ostravě.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme