Kolumbie se musí na MS obejít bez kanonýra Radamela Falcaa

Fotbalisté Kolumbie si po šestnácti letech znovu zahrají na mistrovství světa. A věří, že dokážou v Brazílii postoupit ze základní skupiny, i když jim bude chybět hvězdný útočník Radamel Falcao.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanonýr Atletika Madrid Radamel Falcao

Kanonýr Atletika Madrid Radamel Falcao | Zdroj: ČTK

„Teď jsem v docela dobré kondici, ale uvědomuju si, že mi přeci jen trochu schází, když začnu hrát,“ oznámil smutně kanonýr Monaka.

„Nechci zabírat místo v týmu na úkor stoprocentně připraveného spoluhráče. A nechci ani dělat nic unáhleného proti svému zdraví. Myslím, že tohle je nejrozumnější výsledek, jaký mohl být,“ vysvětlil Radamel Falcao.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nechci zabírat místo v týmu na úkor stoprocentně připraveného spoluhráče, řekl Radamel Falcao

Nedokázal se úplně uzdravit po lednovém zranění vazů v koleně a následné operaci. Kolumbie tak přišla o svého nejlepšího střelce z jihoamerické kvalifikace, ve které skončila na druhém místě.

Stejně jako Falcao dopadl i zkušený obránce Luis Amaranto Perea, přetlak útočníků pak odnesl vyřazením Luis Muriel.

„Jsme smutní za kluky, kteří museli tým opustit. Ale takové věci se ve fotbale stávají. Doufáme, že budeme pokračovat s naší obvyklou radostí. Myslím, že máme úžasné hráče, skvělé kamarády. A to se odráží na hře," zdůraznil silného týmového ducha kolumbijské reprezentace záložník Juan Cuadrado.

„Tým se dobře spojil a mrzí nás, že tři kamarádi odešli, protože jsme sdíleli hodně věcí a oni byli důležitou součástí toho, co si teď může užít Kolumbie na mistrovství světa,“ souhlasil asistent trenéra Patricio Camps.

„Samozřejmě nás mrzí, že jsou pryč, ale rychle se musíme znovu zkoncentrovat a pracovat, jak nejlépe umíme, abychom na první zápas byli v nejlepší formě,“ dodal Patricio Camps.

Ke svému úvodnímu utkání brazilského světového šampionátu proti Řecku nastoupí Kolumbie příští sobotu. Ve skupině „C" na ní pak čekají ještě Pobřeží Slonoviny a Japonsko.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme