Kvalifikace ME 2016: Češi ve skupině A s Nizozemskem a Tureckem

Los kvalifikace mistrovství Evropy ve francouzském Nice přisoudil české reprezentaci těžké soupeře. Ve skupině A se svěřenci trenéra Vrby střetnou s Nizozemskem, Tureckem, Lotyšskem, Islandem a Kazachstánem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický a Omer Toprak v přátelském utkání Česka a Turecka v Manise

Tomáš Rosický a Omer Toprak v přátelském utkání Česka a Turecka v Manise | Zdroj: ČTK

Poprvé se na mistrovství Evropy představí 24 mužstev. Z kvalifikace postoupí přímo vítězové skupin a celky na druhých místech. Navíc se dostane na závěrečný turnaj i nejlepší ze třetích míst. Zbylých osm mužstev ze třetích míst se střetne v baráži o zbylá čtyři místa. Osm kvalifikačních skupin bude mít šest účastníků, v deváté skupině bude pět mužstev.

Český tým byl nasazený do druhého výkonnostního koše a díky tomu se nemohl potkat s Ukrajinou, Chorvatskem, Švédskem, Dánskem, Švýcarskem, Belgií, Maďarskem a Irskem.

Na slavnostním losování ve francouzském Nice samozřejmě nechyběl ani trenér české reprezentace Pavel Vrba, přímo při losu asistoval i bývalý reprezentační brankář a mistr Evropy z roku 1976 Ivo Viktor.

Spolu s ním se při losování představili i další slavní brankáři, někteříz nich dosáhli na titul mistra Evropy. Například Rinat Dasajev z Ruska, Dán Peter Schmeichel, Němec Andreas Köpke, Jean-Marie Pfaff z Belgie, Angličan Pat Jennings nebo Ital Dino Zoff.

Na posledním mistrovství Evropy, které se hrálo v Polsku a na Ukrajině, se českému týmu dařilo, když vyhrál základní skupinu a postoupil do čtvrtfinále. Tam svěřenci tehdejšího trenéra Bílka podlehli Portugalsku.

Los kvalifikace ME 2016, které se uskuteční ve Francii:
Skupina A: Nizozemsko, Česká republika, Turecko, Lotyšsko, Island, Kazachstán
Skupina B: Bosna a Hercegovina, Belgie, Izrael, Wales, Kypr, Andorra
Skupina C: Španělsko, Ukrajina, Slovensko, Bělorusko, Makedonie, Lucembursko
Skupina D: Německo, Irsko, Polsko, Skotsko, Gruzie, Gibraltar
Skupina E: Anglie, Švýcarsko, Slovinsko, Litva, Estonsko, San Marino
Skupina F: Řecko, Maďarsko, Rumunsko, Severní Irsko, Finsko, Faerské ostrovy
Skupina G: Rusko, Švédsko, Rakousko, Černá Hora, Moldávie, Lichtenštejnsko
Skupina H: Itálie, Chorvatsko, Norsko, Bulharsko, Ázerbájdžán, Malta
Skupina I: Portugalsko, Dánsko, Srbsko, Arménie, Albánie

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme