Lafata si v Jablonci spletl střídačky, pak Severočechy pokořil

Návrat do milovaného Jablonce se fotbalovému kanonýrovi Davidu Lafatovi povedl. Pět a půl roku v jabloneckém dresu střílel soupeřům jeden gól za druhým, teď tam poprvé od zimního přestupu do Sparty znovu nastoupil a jednou brankou pomohl Pražanům k vítězství 3:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jablonce Roman Valeš a útočník Sparty David Lafata (vpravo) v utkání 16. kola první fotbalové ligy FK Baumit Jablonec - AC Sparta Praha 30. listopadu v Jablonci nad Nisou

Brankář Jablonce Roman Valeš a útočník Sparty David Lafata (vpravo) v utkání 16. kola první fotbalové ligy FK Baumit Jablonec - AC Sparta Praha 30. listopadu v Jablonci nad Nisou | Zdroj: ČTK

Své schopnosti připomněl David Lafata jabloneckým fanouškům velmi rychle, když na gól čekal jen tři a půl minuty.

„Přiznám se, že bylo divné jim dát gól. Několik zápasů jsem gól nedal, tak jsem byl rád, že to tam padlo, ale přišlo mi trochu nefér se radovat,“ přiznal Lafata.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťan David Lafata sdělil Janu Suchanovi své dojmy z utkání v Jablonci, v jehož dresu dlouho nastupoval

Na roky strávené na Střelnici zkrátka nešlo jen tak zapomenout. A to ani před zápasem, kdy místo na lavičku hostující zamířil s jabloneckým kapitánem Karlem Pitákem na tu domácí.

„Podali jsme si s Karlem ruce a šel jsem ze zvyku. Uvědomil jsem si to včas, ale musel jsem se tomu zasmát. Nebylo to hrané,“ řekl bývalý hráč Jablonce.

A smát se mohl David Lafata díky vítězství 3:2 i po zápase. Ulevilo se mu nejen kvůli získaným třem bodům a udržené sparťanské neporazitelnosti.

„Teď po zápase se přiznám. Říkal jsem manželce, že se mi sem moc nechce. Jsem rád, že to mám za sebou. Pocity mám krásný, že jsme vyhráli. Lidi tady mi zatleskali, takže mi trochu šel mráz po zádech. Určitě to bylo přijemné,“ dodal Lafata.

Nyní ho čeká ještě pár týdnů tréninku, dovolená a po ní snaha se svým současným klubem dotáhnout zatím podařenou ligovou sezónu k mistrovskému titulu.

Jan Suchan, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme