Léčba Pastoorem začíná fungovat, k větší spokojenosti ale Slavii chybí více gólů

Fanoušci fotbalové Slavie se nejspíše tetelí štěstím. V posledních letech nedokázal žádný trenér vyvést jejich oblíbený klub z bídy, ale Alexi Pastoorovi zřejmě budou věřit, že se mu to podaří. Nejenže pod holandským koučem červenobílí hrají vcelku pohledný fotbal, ale ještě s ním dokázali porazit Znojmo 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Slavie Alex Pastoor (vlevo) a sportovní ředitel Karol Kisel

Nový trenér Slavie Alex Pastoor (vlevo) a sportovní ředitel Karol Kisel | Zdroj: ČTK

"Zápas jsme měli rozhodnout dříve, měli jsme tři jasné gólovky, které jsme nedali."

Nenasytnost by se mohla Karlu Pitákovi vymstít, vždyť pro Slávii jsou v této sezóně dva góly za zápas její maximum. Jenže brát cokoliv z minulosti, to se teď za doby Alexe Pastoora nedělá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Slavie baví pohledným fotbalem, nikoliv kvalitní koncovkou

"Nemyslím, že to byl lepší výkon než v Teplicích, výsledek lepší byl. Ale kdyby to po poločase bylo tři nebo čtyři nula, pak by to teprve byl komfortní náskok a nemusel by být zápas napínavý až do konce," řekl po utkání Pastoor jedinou výtku k jinak velmi slibnému fotbalovému představení, zvláště ve druhém poločase.

"Chceme hrát kompaktně a blízko sebe, dominovat hře. Ze začátku jsme byli nervózní. Prvních deset, patnáct minut to trvalo, než jsme se do toho dostali. Myslím ale, že teď už to trochu vidět je," okomentoval nové slávistické snažení Karel Piták.

Fotbalová Slavia pod Pastoorem poprvé vyhrála. Teplice remizovaly v Jihlavě

Číst článek

"Kromě gólů je také důležité, že jsme si vytvářeli šance. Máme dost hráčů, kteří dokážou skórovat, stejně jako u každé lidské bytosti potřebují jen trochu sebedůvěry, aby dali gólů víc. Budu k nim kritický, ale až na to přijde čas," vysvětloval holandský elegán.

Zatím všechny slávistické kroky Alexe Pastoora se zdají být správné, ale podobných zdání a falešných dojmů už mají za sebou v Edenu dost, do roka zpravidla skončily více či méně dobrovolným odchodem.

A i když se díky tomuto vítězství Slavia dostala už na deváté místo, tak vzhledem k vyrovnané tabulce mohou být všechny důvody k radosti stabilní jak domeček z karet.

"Potřebovali jsme tenhle zápas zvládnout a ještě potřebuje zvládnout zápas za týden s Jihlavou, pak se nám bude dýchat lépe," připomíná Karel Piták.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme