Liberec a Plzeň chtěly kopat ve vzájemném utkání penaltu, rozhodčí nezapískal ani jednu

Fotbalová Synotliga je občas kritizovaná za nudné zápasy. Kdo byl ale u dohrávky 7. kola mezi Libercem a vedoucí Plzní, ten si to rozhodně myslet nebude. Utkání skončilo remízou 1:1, a kdyby rozhodčí Franěk odpískal sporné penaltové zákroky, mohl být i výsledek jistě atraktivnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O tvrdé souboje nebyla v Liberci nouze. Plzeňský stoper Václav Procházka (vzadu) se snaží zpracovat míč a taky útočníka domácích Josefa Šurala

O tvrdé souboje nebyla v Liberci nouze. Plzeňský stoper Václav Procházka (vzadu) se snaží zpracovat míč a taky útočníka domácích Josefa Šurala | Zdroj: ČTK

Množství šancí, výborná atmosféra a emoce po sporných zákrocích, to všechno bavilo diváky na stadionu U Nisy. Ti budou určitě ještě nějakou dobu mluvit také o dvou sporných situacích v pokutových územích - po jedné na každé straně.

„Rozhodčí to posoudil tak, že ani jedna situace nebyla penaltová, takže je potřeba to repektovat,“ nechtěl se pouštět do žádného velkého hodnocení obou momentů plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atraktivní duel mez Libercem a Plzní nabídl i sporné penaltové zákroky na obou stranách

Za stavu 1:1 nejprve podržel domácí stoper Karišik útočícího Vaňka, na druhé straně pak skončil na zemi po skluzu Limburského unikající Josef Šural.

„On si to píchnul, ale myslím, že jsem tam celkem včas. Zasáhl jsem balon a pak jsem ho vzal přes nohy. Jestli to byla penalta, nebo ne, to hodnotit nemůžu,“ popisoval reprezentační bek Limberský.

„Zasáhl mi nohy a zasáhl i balon. Co k tomu dodat? Myslím si, že se mělo pískat,“ nabídl svoji verzi Šural. Právě útočník domácích několik minut před tím překvapil z velkého úhlu plzeňského gólmana Kozáčika a vyrovnal.

Autor plzeňské branky Václav Pilař viděl zmiňované sporné situace z dálky. A obě považoval za penaltové.

„Z mé strany to tak vypadalo. Rozhodčí to ale asi udělal nejlíp, že nic nepískl,“ byl rád záložník Viktorie, že utkání nerozhodlo odpískání třeba jen jednoho ze zákroků.

Plzeň po výsledku 1:1 ze severu Čech získala v čele ligy jednobodový náskok na nejbližší pronásledovatele. Slovan pak potvrdil zlepšující se formu, po už páté remíze ze sedmi utkání zůstává v tabulce ale dvanáctý.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme