Liberec vydoloval v Seville bod a ve skupině Evropské ligy drží postupové místo

Fotbalisté Liberce nadále sahají po postupu ze skupiny Evropské ligy. Ze Španělské Sevilly vezou cenný bod za remízu 1:1. I když byli Severočeši po většinu zápasu pod tlakem, dokázali 20 minut před koncem vyrovnat zásluhou krásné rány Pavelky. Remizoval také Estoril s Freiburgem, a tak má Liberec tříbodový náskok na nepostupové příčky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal Liberec - Sevilla

fotbal Liberec - Sevilla | Zdroj: ČTK

Severočeši se prakticky celý zápas bránili. Trest přišel ve 29. minutě, kdy se po standartce trefil Perotti. Domácí i nadále plnili roli favorita, ale dalšími góly ji nedokázali potvrdit. I druhý poločas byl v režii Sevilly, ale Pavelka dostal nečekaně dost prostoru, prošel středem hřiště a zpoza vápna se trefil k tyči.

Ve zbytku zápasu dokázal Liberec ustát domácí tlak a bere důležitý bod za remízu 1:1. Stejným výsledkem skončil i předchozí duel na severu Čech. Seviila je první v tabulce skupiny, ani jednou ještě neprohrála. Liberec ztrácí za Španěly 2 body.

Brankářská jednička Přemysl Kovář byl po červené kartě z domácího duelu v trestu a za Liberec tak chytal Lukáš Hroššo. Domácí udělali před čtvrtým zápasem ve skupině celkem 10 změn oproti poslednímu ligovému zápasu. Hlavní hvězda španělského celku, Ivan Rakitič, se už uzdravil, ale do zápasu zasáhl až ve druhém poločase.

Ve druhém zápase ve skupině H remizoval Estoril s Freiburgem 0:0, nedokázal totiž využít dvojnásobné oslabení hostů. Právě německý celek bude dalším soupeřem Liberce, na severu Čech si může Slovan výhrou zajistit postup. Hraje se 28. listopadu.

4. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina H:

FC Sevilla - Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Branky: 29. Perotti - 71. Pavelka. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Cala, Cristóforo, Mbia - Frýdek, Kováč, Sackey, Šural.

Sestavy:

Sevilla: Varas - Coke, Cala, Fazio, Navarro - Cristóforo, Mbia - Reyes, Rabello (69. Rakitič), Perotti (80. Machín) - Rusescu (77. Bacca). Trenér: Emery.

Liberec: Hroššo - Frýdek, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey - Šural, Rybalka (70. Coufal), Pavelka, Delarge (63. Kalitvincev) - Rabušic (90. Hušek). Trenér: Šilhavý.

Estoril - Freiburg 0:0

Rozhodčí: Borski (Pol.). ČK: 87. Höfler, 88. Guédé (oba Freiburg).

Tabulka:

1. FC Sevilla 4 2 2 0 6:3 8

2. Liberec 4 1 3 0 6:5 6

3. Freiburg 4 0 3 1 3:5 3

4. Estoril 4 0 2 2 3:5 2


František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme