Liberečtí fotbalisté odškodnili fanoušky, ti se odvděčili sázkou na vítězství

Fotbalisté Liberce se rozhodli odškodnit fanoušky, kteří přijeli povzbudit mužstvo minulý týden do Plzně, kde severočeský klub utrpěl ostudnou porážku 0:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí fotbalisté se radují z gólu, který vstřelil David Pavelka do sítě Baníku Ostrava

Liberečtí fotbalisté se radují z gólu, který vstřelil David Pavelka do sítě Baníku Ostrava | Zdroj: ČTK

Ti z libereckých příznivců, kteří byli svědky potupy na západě Čech, dostali od hráčů svého týmu jako odškodné zpátky peníze, které utratili jak za cestu do Plzně, tak za lístek na utkání.

V průběhu zápasu s Baníkem Ostrava pak skalní fanoušci rozvinuli transparent, s nápisem ‚omluva vsazena na výhru‘. To znamená, že peníze neuložili, ale na důkaz důvěry ve svůj tým je vsadili na vítězství právě v domácím utkání s Baníkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberečtí fotbalisté odškodnili fanoušky, kteří je povzbuzovali při debaklu v Plzni

„Dozvěděl jsem se to od Tomáše Černogurskýho už před zápasem. Potěšilo nás, že nám věří a doufáme, že jsme trošku odčinili minulý víkend,“ řekl po utkání střelec dvou gólů David Pavelka.

„Pokud bychom nepřišli s tímto nápadem, tak by přišla asi nějaká pokuta ze strany vedení, což by se po takové ostudě dalo očekávat. Domluvili jsme se s Tomášem, že dá dohromady fanoušky, kteří v Plzni byli, vybrali jsme peníze a fanoušci nám hned dali signál, že si peníze nevezmou, ale využijou je jinak,“ dodal liberecký záložník.

A vzhledem k vítězství Liberce nad ostravským Baníkem udělali fanoušci dobře. „Budou mít alespoň na další výjezd,“ usmíval se po utkání Pavelka, který přiblížil Liberci tři body hned ve třetí minutě po dlouhém výkopu gólmana Kováře.

Brankář domácího mužstva si tak připsal netradičně asistenci. „Viděl jsem, že je tam Pavlas jeden na jednoho, tak jsem to zkusil. Trenéři nás takhle nabádali, ať to zkoušíme. Naštěstí to vyšlo,“ okomentoval rychlou branku Přemysl Kovář.

Fotbalisté Liberce vyhráli nad Ostravou, Plzeň porazila pražskou Duklou

Číst článek

Liberecký gólman si zvyká se svými spoluhráči na nepřítomnost Radka Kováče, který byl největší osobností týmu, ale vyřadilo ho zranění a navíc po sezoně odchází do pražské Sparty.

„V kabině ještě ‚Kovy‘ je, na hřišti samozřejmě chybí. Ale Honza Rajnoch by mohl do budoucna jeho roli převzít. Věřím, že Radka dokážeme nahradit,“ pravil domácí trenér Jaroslav Šilhavý, který mohl být s výklonem týmu spokojený.

Na rozdíl od jeho kolegy na lavičce ostravského Baníku Františka Komňackého. „Budeme hledat důvody, aby v kabině nenastala nějaká panika nebo trudomyslnost. Pokud bude sebemenší teoretická naděje, že v lize zůstaneme, tak budeme jiskřičku rozfoukávat,“ řekl trenér posledního celku Gambrinus ligy.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme