Ligový galavečer oživila zvláštní prohlášení, Hušbauer sotva unesl své ceny

Nejvíc gólů v historii, nejvíc bodů mistrovského týmu, příliv diváků na stadiony. Na galavečeru, který ve společenské i symbolické rovině uzavřel 21. ročník fotbalové Gambrinus ligy, se mezi předáváním cen nešetřilo superlativy. Ale došlo i na prohlášení, která ve scénáři rozhodně nebyla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvě trofeje Hušbauer ještě udržel, tři a k tomu prut mu dělaly problémy

Dvě trofeje Hušbauer ještě udržel, tři a k tomu prut mu dělaly problémy | Zdroj: ČTK

Předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta na pódiu veřejně děkuje za návrat do fotbalu podnikateli Ivo Valentovi, jednomu z potrestaných ve velké korupční aféře roku 2004.

Zvláštní host z Turecka, bývalý reprezentační brankář Recber Rüstü, zase vypálí poznámku o tom, že český fotbal je podle něj už pět, šest let v úpadku, a teprve potom oznámí jméno hráče, který vyhrál nejen hlavní cenu pro nejlepšího fotbalistu ligové sezóny.

Sparťan Josef Hušbauer má problémy odnést si ze sálu trofeje pro Krále střelců i Hráče sezóny a ještě zvládnout rybářský prut, který dostal darem. Ale stíhá u toho přemýšlet, čím to, že právě letos dokázal coby záložník nastřílet 18 branek a vést tím Spartu k titulu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na galavečeru ke konci ligy byl i Jan Kaliba

„Tak je to myslím tím týmem. Mužstvo je teď jedním z nejsilnějších, co Sparta za posledních deset let měla. Tým mi hodně pomohl, navíc trenéři mi říkali, že můžu hrát o trochu výše ze středních záložníků, než ostatní. Hráli jsme dobře jako tým a já byl vždy na správném místě,“ říká.

Co je pro tolik úspěšného fotbalistu po tak vydařené sezóně v české lize netradiční, nepočítá se automaticky s jeho odchodem. I pro Hušbauera samotného má pokračování ve Spartě své kouzlo a nepotřebuje odejít hned a za každou cenu, ovšem s jednou podmínkou.

„Kdyby se udělala Liga mistrů, tak nemám důvod odcházet. Teď je volno a jestli nějaké nabídky přijdou během volna…To by musela přijít nějaká z hodně dobrého týmu, to bychom si pak sedli a probrali to,“ nechává Josef Hušbauer fanoušky Sparty přece jen v nejistotě a mizí z hotelu na pražské periferii do Olomouce.

Tam se nejpozději o půlnoci musí hlásit na reprezentačním srazu před úterní přípravou s Rakouskem.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme