LM: Kodaň postupuje, Manchester historii nepřepsal

Fotbalisté Kodaně si poprvé v dějinách zahrají ve vyřazovací části Ligy mistrů. Postup si tým Zdeňka Pospěcha zajistil vítězstvím 3:1 nad aténským Panathinaikosem. V dalším ostře sledovaném duelu remizoval Manchester United s Valencií 1:1, a nestal se tak prvním týmem v historii, který odehrál základní skupinu bez inkasovaného gólu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Jedinou skupinou, ve které se ještě rozhodovalo o osmifinalistovi, byla skupina D. Na dálku se o druhé místo za Barcelonou prala FC Kodaň a Kazaň. Dánskému týmu stačilo bez ohledu na druhý výsledek zdolat Panathinaikos Atény. A to se mu povedlo, zvítězil 3:1. Zdeněk Pospěch odehrál na postu pravého obránce celé utkání. V druhém duelu porazila Barcelona Kazaň 2:0.

Ve skupině C šlo Manchesteru kromě uhájení prvenství i o čisté konto. To by anglický výběr pasovalo na první tým historie Ligy mistrů, který v základní skupině nedostal ani jednu branku. United byli ve své snaze neúspěšní, od Valencie inkasovali ve 32. minutě. Prohru odvrátili ve druhém poločase, zápas tak skončil 1:1. Stejný výsledek přineslo i utkání "o čest" mezi Bursasporem a skotskými Rangers. Turci tak na poslední chvíli získali ve skupině alespoň bod.

Skupina B přinesla rozuzlení v honbě za prvním místem. "Rychlejší" bylo Schalke, které zvítězilo na hřišti Benfiky 2:1. Lisabonský celek přesto uhájil třetí pozici znamenající "přechod" do Evropské ligy. Hapoel Tel Aviv totiž v Lyonu vyhrát nedokázal, remizoval 2:2.

Skupinu A překvapivě neovládl obhájce trofeje, Inter Milán. V posledním duelu prohrál v Brémách 0:3. Pro Werder to byl jediný letošní třibodový zisk a se soutěží se loučí. Z prvního místa tak do osmifinále postupuje nováček Ligy mistrů, Tottenham. Stačila mu k tomu remíza 3:3 na stadionu Twente Enschede.

Skupina A:
Twente Enschede - Tottenham Hotspur 3:3 (1:1)
Branky: 22. Landzaat z pen., 55. Rosales, 63. Chadli - 46. a 59. Defoe, 12. vlastní Wisgerhof. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp.).

Werder Brémy - Inter Milán 3:0 (1:0)
Branky: 39. Prödl, 49. Arnautovic, 88. Pizarro. Rozhodčí: Cakir (Tur.).

Skupina B:
Olympique Lyon - Hapoel Tel-Aviv 2:2 (0:0)
Branky: 62. Lopéz, 88. Lacazette - 63. Sahar, 69. Zahavi. Rozhodčí: Moen (Nor.).

Benfica Lisabon - Schalke 04 1:2 (0:1)
Branky: 87. Luisao - 19. Jurado, 80. Hoewedes. Rozhodčí: Webb (Angl.).

Skupina C:
Manchester United - Valencie 1:1 (0:1)
Branky: 63. Anderson - 32. P. Hernández. Rozhodčí: Proenca (Portug.).

Bursaspor - Glasgow Rangers 1:1 (0:1)
Branky: 79. Yildirim - 19. Miller. Rozhodčí: Chapron (Fr.).

Skupina D:
FC Kodaň - Panathinaikos Atény 3:1 (1:0)
Branky: 26. Vingaard, 50. Grönkjaer z pen., 73. vlastní Cissé - 90.+2 Kante. Rozhodčí: Meyer (Něm.)

FC Barcelona - Rubin Kazaň 2:0 (0:0)
Branky: 51. Fontas, 82. Vázquez. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.).

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme