LM: Na úvod zaváhal Inter i Manchester

Obhájce prvenství v Lize mistrů škobrtl už v úvodním utkání nového ročníku. Milánský Inter jen remizoval na hřišti nizozemského nováčka Twente. S bodem se musel spokojit také Manchester United.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Hned první kolo skupinové fáze milionářské soutěže přineslo dvě obrovská překvapení. Větším je patrně remíza Manchesteru United před domácím publikem. Rudí ďáblové nevyzráli na defenzivu Glasgow Rangers, a utkání tak skončilo 0:0.

Body se dělily také na stadionu Twente Enschede, kam přijel loňský vítěz Ligy mistrů Inter Milán. Tomu ale nevyšlo ani druhé vystoupení na mezinárodní scéně v této sezoně. Po prohře v Superpoháru s Atlétikem Madrid remizoval v Nizozemsku 2:2. Přispěla k tomu i vlastní branka nejlepšího hráče minulého ročníku Diega Milita.

Uspěla Barcelona i Pospěchova Kodaň

Neškobrtla naopak Barcelona, přestože v prvním poločase domácího zápasu s Panathinaikosem chvíli prohrávala. Poté se ale dvakrát prosadil Lionel Messi, jednou David Villa, Pedro Rodriguez a Dani Alves, a katalánský vyběr zvítězil 5:1.

Impozantně vstoupil do Ligy mistrů i další celek španělské Primera Division. Valencie deklasovala tureckým Bursaspor na jeho půdě 4:0.

Jediný Čech v úterním programu, Zdeněk Pospěch, se spolu se svou Kodaní může radovat z výhry 1:0 nad Rubinem Kazaň. V dalších duelech porazil Lyon Schalke 1:0, Sporting Lisabon zdolal Hapoel Tel Aviv 2:0 a Brémy remizovaly s Tottenhamem 2:2.

Fotbalová Liga mistrů - 1. kolo:

Skupina A:
Twente Enschede - Inter Milán 2:2 (2:2), Werder Brémy - Tottenham Hotspur 2:2 (1:2).

Skupina B:
Benfica Lisabon - Hapoel Tel-Aviv 2:0 (1:0), Olympique Lyon - Schalke 04 1:0 (1:0).

Skupina C:
Bursaspor - Valencie 0:4 (0:2), Manchester United - Glasgow Rangers 0:0.

Skupina D:
FC Barcelona - Panathinaikos Atény 5:1 (3:1), FC Kodaň - Rubin Kazaň 1:0 (0:0).

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme