Máme problém ve středu pole, říká fotbalový reprezentační trenér Vrba

Fotbalovou reprezentaci čeká vstup do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016. Jejím prvním soupeřem je bronzový medailista z MS - Nizozemsko. Řada českých reprezentantů však v klubech patří jen mezi náhradníky, a tak má reprezentační trenér o čem přemýšlet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační trenér Pavel Vrba

Reprezentační trenér Pavel Vrba | Zdroj: ČTK

„Jsou odpočatí, takže mám výhodu v tom, že můžou nastoupit všichni hráči. Nemusíme brát ohled na to, že by hráli těžké utkání,“ bere situaci Pavel Vrba s nadhledem.

Dobře ale ví, že současná forma hráčů působících v zahraničních klubech asi není optimální, když většina z nich sedí jen na lavičce náhradníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Budeme se soustředit pouze na to, abychom se co nejlépe připravili na Nizozemsko, říká trenér Pavel Vrba

I proto bývalý úspěšný kouč Plzně sází na to, že dá národní tým dohromady během týdenní přípravy v Praze. S Nizozemskem hraje Česko až v úterý 9. září.

„Těším se, že se budeme věnovat tomu, čemu se věnovat chceme. Nemusíme plnit žádné společenské akce ani spoustu dalších věcí, které byly při minulých srazech naší povinností,“ vysvětlil Pavel Vrba.

„Teď se budeme soustředit pouze na to, abychom se co nejlépe připravili na Nizozemsko. Je výhoda, že máme hráče osm dní a můžeme s nimi nacvičovat různé věci, na které jsme při minulých srazech neměli čas,“ zdůraznil reprezentační trenér.

Výhodou pro Vrbu a jeho mužstvo může být také středeční přípravný duel se Spojenými státy, který snad naznačí, s kým proti Nizozemsku trenér může, nebo nemůže počítat.

„Nějakou představu mám. Na druhou stranu sám čekám, jak hráči, kteří nemají takovou zátěž, jakou by si představovali na začátku soutěže, budou vypadat v utkání s Amerikou,“ říká Vrba.

S odchodem z Chelsea nepočítám, ale nemůžu nic vyloučit, říká brankář Čech

Číst článek

„Samozřejmě hráli všichni před čtrnácti dny v přípravných zápasech, ale teď v klubech nenaskočili do základní sestavy a čekají na svoji šanci. Podle jejich formy se začne sestava nějakým způsobem rýsovat,“ dodal kouč.

Trenér Pavel Vrba přiznal, že mu největší starosti dělá složení středu pole, ať už v záloze, nebo v obraně.

„Nevíme, jak na tom hráči středu pole jsou, jejich vytíženost není taková, jakou bychom si představovali. Na druhou stranu na krajích podávají hráči takové výkony, že tam budeme mít přetlak.“

A z toho také musí vycházet hra českého týmu. Vidět to prý bude už ve středeční generálce se Spojenými státy.

Miroslav Bureš, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme