Manchester City míří za titulem v Premier League, ve Francii slaví PSG

Hráči Manchesteru City se před posledním zápasem dostali na první místo tabulky anglické Premier League, pomohlo jim k tomu vítězství nad Aston Villou. Ve francouzské nejvyšší soutěži obhájili titul fotbalisté Paris St. Germain.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Edin Džeko (uprostřed) slaví svůj gól do sítě Aston Villy. Jeho trefy přiblížily Citizens titulu v Premier League

Edin Džeko (uprostřed) slaví svůj gól do sítě Aston Villy. Jeho trefy přiblížily Citizens titulu v Premier League | Zdroj: Reuters

Citizens se v utkání s Aston Villou dlouho nemohli prosadit, až po hodině zápas rozhodl o jejich vítězství dvěma trefami během deseti minut Edin Džeko.

Výhru City 4:0 pojistili v závěru Jovetič a Touré. Hráči Manchesteru mají v tabulce díky výhře dvobodový náskok.

K zisku titulu tak Manchesteru City stačí remíza v posledním zápase West Hamem. Citizens pomohlo selhání Liverpoolu v posledních dvou zápasech, ve kterých hráči do té doby vedoucího týmu tabulky přišli o pětibodovou výhodu před soupeři.

V Paříži se slavilo už před zápasem

Hráči Paris St. Germain měli o obhajobě titulu jasno už před utkáním s Rennes. Jejich nejbližší pronásledovatelé, AS Monako, totiž v domácím prostředí pouze remizovali s Guingampem a náskok Pařížanů už nemohli dotáhnout.

V zápase s Rennes fotbalisté PSG rychle vedli po brance Lavezziho, po dvaceti minutách ale hosté dvěma góly během čtyř minut zápas otočili a díky výhře se posunuli na 13. místo tabulky.

Anglická fotbalová liga:
29. kolo:
Manchester City - Aston Villa 4:0 (64. a 72. Džeko, 89. Jovetič, 90.+3 Touré).

Francouzská fotbalová liga - 36. kolo:
Monako - Guingamp 1:1 (77. Berbatov - 85. Atik), Paris St. Germain - Rennes 1:2 (3. Lavezzi - 23. Kadir, 27. N'Tep).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme