Městská část chce podle magistrátu zbourat stadion Bohemians, Praha 10 se brání

Praha 10 prý nechce koupit stadion v Ďolíčku proto, aby zachránila legendární fotbalový klub Bohemians Praha 1905, ale aby ho zbourala. S takovým obviněním přišel dnes primátor hlavního města Tomáš Hudeček z TOP 09 spolu se svou stranickou kolegyní, radní Evou Vorlíčkovou. Vedení Prahy 10 ale takové nařčení rezolutně odmítá. Fanoušci jsou celou situací znechuceni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Bohemians v pražských Vršovicích

Stadion Bohemians v pražských Vršovicích | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Jeden z posudků, který oceňuje stadion Ďolíček, počítá s demolicí stadionu za milion korun a s výstavbou kolejí, obchodních ploch a garáží,“ cituje radní Eva Vorlíčková z TOP 09 posudek, který byl podle ní součástí žádosti Prahy 10 o směnu stadionu v Ďolíčku za sousední pozemek magistrátu.

V tabulce byly kromě nákladů na demolici stadionu vyčísleny také mimo jiné náklady na výstavbu obchodního komplexu a vysokoškolských kolejí. Podle Vorlíčkové jasný důkaz toho, jaký má Praha 10 se stadionem skutečný záměr: Získat, zbourat a ho a vydělat na tom.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci okolo Ďolíčku, stadionu fotbalových Bohemians, sleduje reportérka ČRo Veronika Neprašová

„To je úplně šílené. Kdyby bylo 1. Dubna, myslím, že se jedná o apríl. Je to neuvěřitelné, „neskrývá rozčarování starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík z ODS. Zmiňovaný posudek podle něj vůbec neodrážel reálné plány vedení městské části. Prý sloužil pro zjištění hodnoty nemovitosti.

„Slouží k tomu, aby znalec mohl posoudit cenu, za kterou by MČ Praha 10 měla zájem stadion pořídit. Není pravda, že chceme zbourat Bohemians. Chceme Bohemku zachránit a kdo říká něco jiného, je lhář,“ dodává Bohumil Zoufalík.

Verzi magistrátu o jedné velké blamáži na radnici Prahy 10 nevěří ani fanoušci klubu. „Úmysl, s jakým to bylo připravováno, určitě takový není,“ říká člen kontrolní komise Družstva fanoušků Bohemians Svatoslav Baťa, který v komunálních volbách kandiduje za fanouškovskou stranu Desítka pro domácí.

Klub vítá každou cestu k záchraně

Ředitel klubu Bohemians Praha 1905 Ladislav Valášek už byl v hodnocení opatrnější. „Klub vítá každou iniciativu, která povede k řešení. Chceme, aby se v Ďolíčku hrál fotbal, mohlo se pokračovat a bylo to jak k prospěchu sportovců, fotbalistů, Prahy i Prahy 10,“ doufá ředitel prvoligového týmu.

Magistrát ale trvá na svém podezření a nabízí vlastní řešení - stadion v Ďolíčku i s pozemkem odkoupí on a Bohemce ho pak pronajme.

Člen představenstva Bohemians Real Lukáš Eichinger ale takovou možnost zatím komentovat příliš nechtěl. „Verze je pro mě natolik nová, že nevím, co k ní říct. V zásadě si ničemu nebráníme, ale velice brzy jsou komunální volby, takže si musíme klást otázku, nakolik jsou taková prohlášení relevantní.“

Žádné indicie o tom, že by vedení Prahy 10 chtělo stadion koupit, aby ho následně zbouralo, ale prý nemá. „Nikdy nic takového ani v náznaku nepadlo, vždy byla řeč pouze o fotbale,“ dodává Lukáš Eichinger.

Kdo bude budoucím majitelem fotbalového Ďolíčku tak není jasné. Jisté je, že o tom, jestli ho odkoupí přímo pražský magistrát, už současné vedení města rozhodovat nebude.

Fanoušci se stadionu vzdát nechtějí | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme