Mezi fotbalisty Plzně vládne před vstupem do 3. předkola pohoda

Plzeňští fotbalisté jdou vstříc dalším zážitkům v Lize mistrů. K zápasům s velikány typu Barcelony nebo Bayernu Mnichov si musejí proklestit cestu kvalifikací, jejíž předposlední díl je zavedl do Estonska. Zítra je tam čeká první duel s tamním šampionem Nõmme Kalju.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Željezničar Sarajevo - Viktoria Plzeň. Milan Petržela se raduje z branky

Željezničar Sarajevo - Viktoria Plzeň. Milan Petržela se raduje z branky | Zdroj: ČTK

Kromě zahajovacího českého Superpoháru zatím plzeňští hráči všechny dosavadní soutěžní zápasy v nové sezóně vyhráli. Do Estonska tak necestovali nijak nervózní či zasmušilí, naopak tropili žerty na každém kroku. Nálada byla vynikající, pohoda z hráčů přímo sálala a například kapitán Pavel Horváth ji podpořil tím, že vzal s sebou do Tallinnu celou svoji rodinu.

S týmem se vydal také stoper Václav Procházka, který sice nemůže hrát kvůli vyloučení z utkání v Sarajevu, chtěl však být s mužstvem a zažít další úspěšný krok vstříc hlavní soutěži Ligy mistrů. Chybí tak jen Marek Bakoš, jenž léčí zranění, které si obnovil v prvním ligovém kole.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Plzně čeká ve 3. předkole Ligy mistrů estonský celek Nõmme Kalju

Na rozdíl od podobné situace před dvěma lety, kdy hrála proti norskému Trondheimu, je Viktoria ve třetím předkole jednoznačně favoritem a týmem, od kterého se postup očekává.

Vypadnutí by proto bylo pro Plzeň ostudou, i když z plzeňského tábora zní obezřetná slova s úctou k soupeři. Plzeň potkává tým, který se ocitá do značné míry v podobné situaci jako ona sama před dvěma lety, když poprvé postupovala do Ligy mistrů. Už postup přes finského šampiona HIFK Helsinki je pro estonský tým historickým úspěchem.

Celek Nõmme Kalju postoupil do 3. předkola po domácí výhře 2:1. Ta znamenala vůbec první vítězství v dějinách klubu v evropských pohárech. Už po tomto postupu zde zavládla euforie, trenér Prins si dokonce podle sázky oholil hlavu, jeho brazilský asistent si své černé vlasy obarvil na blond.

Plzeň se znovu ocitá v situaci, kdy její soupeř nehraje zápas na svém stadionu. Stejně jako v minulém kole Sarajevo budou i Estonci hrát na větším a lépe vybaveném stadionu, než je jejich vlastní. Ten je totiž pouze pro 500 diváků. Proti Hlesinkám sice hráli na větším, ten ale také nevyhovoval podmínkám pro 3. předkolo, a tak se znovu stěhovali jinam.

Hanka Shánělová, Jan Kaliba, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme