Místo senzace skandál, sudí a fotbalisté Boleslavi vyřadili Kroměříž

Místo senzace skandál. Takový je výsledek semifinálové odvety domácího poháru, ve které si fotbalisté prvoligové Mladé Boleslavi výhrou 3:1 na stadionu třetiligové Kroměříže zajistili postup do finále. Hrubými chybami v prvním poločase jim k tomu pomohl hlavní sudí Michal Paták i asistent Patrik Filípek. Slabí rozhodčí pomohli v nesnázích silnějšímu a zkazili zážitek divákům, ale i těm, kteří pro ně kulisy historického dne kroměřížské kopané chystali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výkony sudích divákům i fotbalovému potěru zážitek znechutily.JPG

Výkony sudích divákům i fotbalovému potěru zážitek znechutily.JPG | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Do zápasu zbývají tři hodiny, přípravy na stadionu Hanácké Slavie vrcholí. Zbývá zkontrolovat, jestli jsou na místě všechny reklamní plachty a tabule nebo třeba vybavit dotěrného rozhlasového reportéra stolkem, na který by mohl na tribuně složit své komentátorské nádobíčko.

Hledání se ujímá přičinlivá paní správcová a nakonec nachází. Tak se jí ptám, jestli má souvislosti s úspěchem kroměřížských fotbalistů více práce. „To víte, povinností je víc, ale pořádek musí být vždycky a furt.“

Improvizované komentátorské stanoviště Radiožurnálu.JPG | Foto: Jan Kaliba

Zlatá slova. Jen škoda, že se jimi neřídili rozhodčí Paták s asistentem Filípkem. Jejich způsob udržování pořádku na hřišti šel podezřele na ruku hostům, kteří byli půl hodiny proti snaživému soupeři naprosto neškodní.

Až jim pomohl neodpískaný ofsajd a následný Chramostův gól, který domácí připravil o postupový výsledek. O chvíli později tentýž hráč teatrálně bez cizího zavinění upadl, když šel sám na brankáře Vogla, kterého sudí Paták vyloučil. A bylo po zábavě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Kaliba o křivdě kroměřížských fotbalistů

„Já jsem říkal klukům, že to malinko nemusí být úplně podle jejich představ. My jsme předvedli výkon, za který se nemusíme stydět. A jestli rozhodčí zápas ovlivnili ve prospěch Boleslavi, tak je to smutný,“ hodnotil domácí kouč Jindřich Lehkoživ dost smířlivě šarádu, která se odehrála na hřišti a do které zapadala i Patákova kompenzační penalta věnovaná Kroměříži za bezpečně rozhodnutého stavu 3:0 pro Boleslav.

Její kouč Karel Stanner, který ještě nedávno po ligové porážce se Spartou proti rozhodování sudích tolik brojil, si tentokrát nestěžoval:

Hrdí na svůj výkon nemohli být boleslavší fotbalisté na hřišti ani chuligáni v hledišti.JPG | Foto: Jan Kaliba

„Z každé výhry mám dobrý pocit, takže i z této mám dobrý pocit.“ Což ale neplatilo o divácích, kteří přišli v rekordním čtyřtisícovém počtu, ale odcházeli zpravidla znechucení.

„Bůh chraň český fotbal. Jestli byli kluci z Kroměříže do dvou v práci a pak hráli vyrovnaně s prvoligovým týmem téměř hodinu, tak to klobouk dolů. A Mladá Boleslav? Ta by se nad sebou měla zamyslet.“ A s ní také všichni, kdo v českém fotbale trpí patákovské praktiky.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme