Mladá Boleslav odvrátila blamáž a je ve finále domácího poháru

Fotbalisté Mladé Boleslavi dokázali v odvetě semifinále Ondrášovka Cupu porazit hráče Kroměříže 3:1 a po úvodní remíze 1:1 tak postoupili do finále domácího poháru. Za hosty se gólově prosadil Kulič a dvakrát Chramosta. V samotném závěru pak z penalty korigoval na konečný stav domácí Šilinger.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vogl vs. Chramosta, klíčová dvojice odvety semifinále Ondrášovka Cupu

Vogl vs. Chramosta, klíčová dvojice odvety semifinále Ondrášovka Cupu | Zdroj: ČTK

Domácí pohár ztratil své největší překvapení, pátý tým MSFL Hanáckou Slavií Kroměříž. Ta na cestě do semifinále vyřadila prvoligovou Zbrojovku Brno a i v úvodním zápase s Mladou Boleslaví obstála po výsledku 1:1 na výbornou. V odvetě Hanákům už ale došel dech, když doplatili i na přísné vyloučení brankáře Vogla už ve 38. minutě.

Poprvé vážněji Boleslav zahrozila ve 31. minutě, kdy Chramostovu šanci stačil vyřešit vyběhnutím brankář Vogel. O čtyři minuty později si Chramosta chytře naběhl na přihrávku mezi obránce a vstřelil vedoucí gól. O tři minuty později se dostal Chramosta v situaci zavánějící ofsajdem do sólového úniku. Brankář Vogel vyběhl až za hranici trestného území, Chramosta při kličce upadl a údivu všech přítomných rozhodčí Paták kroměřížského brankáře vyloučil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Kaliba popsal v hodnocení duelu sporné a přitom rozhodující momenty

Oslabená Kroměříž vzdorovala favorizovanému soupeři po změně stran ještě dalších dvacet minut. Boleslavští se probrali až po druhé brance, kterou vstřelil po Mendyho centru v 67. minutě hlavou Kulič. Kroměříž po inkasovaném gólu více otevřela hru, zmohla se ale pouze na nedotažené brejky. Naopak další chybu domácích obránců potrestal v 72. minutě třetím gólem Chramosta, pro kterého to byl už osmý gól z posledních devíti soutěžních zápasů. Kroměříž ještě v závěru alespoň gólem Šilingera z penalty konečný stav utkání korigovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hodnocení trenéra Mladé Boleslavi Karla Stannera

Přehrát

00:00 / 00:00

Hodnocení trenéra Kroměříže Jindřícha Lehkoživa


Hanácká Slavia Kroměříž - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:1)
Branky: 89. Šilinger z pen. - 35. a 72. Chramosta, 67. Kulič. Rozhodčí: Paták - Filípek, Kordula. ŽK: Janoštík - Kysela, Opiela, Kúdela. ČK: 38. Vogl (Kroměříž). Diváci: 4014. První utkání: 1:1, postoupila Boleslav.


Sestavy:
Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala, Budín (40. Jarka), Matoušek, Handl (67. Havlík) - Hromek, Janča (76. Janoštík). Trenér: Lehkoživ.
M. Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Fabián - Mendy, Kúdela, Opiela (75. Procházka), Dimutsos (62. Dudka) - Chramosta, Kulič (68. Řezníček). Trenér: Stanner.

Jan Kaliba, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme