Mladá Boleslav remizovala v dohrávce Gambrinus ligy na hřišti Bohemians 1:1

Fotbalisté Mladé Boleslavi nevyužili možnosti vyhoupnout se na čtvrtou příčku ligové tabulky, v dohrávce 13. kola Gambrinus ligy totiž pouze remizovali 1:1 na hřišti Bohemians 1905. Hosté přitom od samého úvodu zápasu vedli, Jakub Rada však ve druhé půli zařídil vyrovnání Pražanů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Bohemians Jan Moravec (vpravo) a záložník Boleslavi Ondřej Kúdela během dohrávky 13. kola fotbalové Gambrinus ligy

Záložník Bohemians Jan Moravec (vpravo) a záložník Boleslavi Ondřej Kúdela během dohrávky 13. kola fotbalové Gambrinus ligy | Zdroj: ČTK

Vstup do utkání vyšel mnohem lépe Mladoboleslavským, kteří se už ve 2. minutě radovali z vedení. První brance předcházel přímý kop, jehož autor David Jarolím posadil gólový centr na hlavu Michala Smejkala. Pro hostujícího stopera už nebylo problémem skórovat.

Také příští minuty patřily Středočechům, Štohanzl ale na brankáře Pražanů Berkovce nevyzrál, stejně tak jako těsně před poločasovým hvizdem z dobré pozice zakončující Nešpor. Domácí fotbalisté několikrát zahrozili pouze pokusy z větší dálky, k žádné zásadní šanci se ale přes obranu soupeře nedostali. Už v 8. minutě naopak museli střídat ve vlastních obranných řadách, zraněného Šírla nahradil Kolář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Michal Jurman zpovídal po utkání mezi Bohemians 1905 a Mladou Boleslaví záložníka Středočechů Jana Štohanzla

Ve druhé půli se na obou stranách výrazně přitvrdilo, nebezpečnější ale byli i nadále hosté. Gólovou šanci však neproměnil Jarolím, co všechno lze zazdít později předvedl Nešpor, který zcela osamocen nedokázal hlavou trefit domácí svatyni.

Svěřenci kouče Mináře mohli zahozených šancí litovat především v 67. minutě, kdy se k radosti domácích fanoušků konečně prosadili také Bohemians. Po akci z pravé strany dotlačil míč za záda brankáře Millera Jakub Rada, jehož gól znamenal vyrovnání na 1:1.

Trefa šestadvacetiletého záložníka byla posledním gólovým momentem zápasu, a tak se oba celky rozešly s vědomím zisku jednoho bodu do tabulky. I přes obrovskou šanci Krcha v závěru duelu můžou být s remízou spokojenější domácí, kterým po pondělním klání patří 13. příčka. Mladá Boleslav zůstává pátá s jednobodovou ztrátou na čtvrtý Liberec.

13. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 67. Rada - 2. Smejkal. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Gallo. ŽK: Klavík - Johana, Kúdela. Diváci: 3696.

Sestavy:
Bohemians: Berkovec - Kalina, Šmíd, J. Štochl, Šírl (10. Kolář) - Jindřišek - Moravec, Nerad (85. Krch), Rada, Bartek (46. Klavík) - Hora. Trenér: Weber.
M. Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Johana, Kúdela - Ščuk, Jarolím - Štajner (90. Bořil), Chramosta (67. Zahustel), Štohanzl - Nešpor (85. Jeslínek). Trenér: Minář.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme