Mladou Boleslav čeká v EL Lyon, před 8 lety dokázala Marseille vyřadit

Fotbalová sezona teprve začíná, Mladá Boleslav už má ale před sebou jeden z jejích vrcholů. Ve třetím předkole Evropské ligy totiž vyzve sedminásobného francouzského mistra z Lyonu. Úvodní duel se už zítra hraje na Městském stadionu od 19 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Bořil před odletem k odvetnému zápasu

Jan Bořil před odletem k odvetnému zápasu | Foto: Pavel Petr

Letošní sezóna je pro mladoboleslavské fotbalisty pátá na evropské scéně. Pamětníků největšího úspěchu už ale v kabině moc není. Datuje se k roku 2006, kdy Středočeši vyřadili Olympique Marseille.

„To jsou jen hezké vzpomínky. Tehdy jsme byli neokoukaní v Evropě. Všichni jsme evropské poháry hráli poprvé a užívali jsme si to. Teď už bychom měli dávat zkušenosti,“ je přesvědčen gólman Miroslav Miller, který v klubu hraje už čtrnáctou sezónu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kabinu Mladé Boleslavi navštívil před zápasem s Lyonem reportér ČRo Pavel Petr

Vyřazení slavného klubu patří k jeho největším úspěchům. „Nejlepší hráč tam byl Ribéry. Užili jsme si to a povedlo se nám je vyřadit, byl to takový bonus navíc,“ vzpomíná čtyřiatřicetiletý brankář.

O deset let mladší je obránce Jan Bořil. Když Boleslavští zvládli konfrontaci s francouzským sokem, přecházel z žákovské kategorie do dorostu.

„Tehdy jsem si říkal: ‚Kéž by se mi povedlo si tohle za tři čtyři roky zahrát,‘ a za šest až sedm let jsem začal,“ splnil si přání obránce Středočechů.

Dnes zažívá fotbalovou pohádku, nic ale není zadarmo. „Je to velká dřina a odříkání. Také bylo plno zranění, ale to jsem hodil za hlavu a teď je vše lepší a lepší,“ chválí svůj stav Jan Bořil.

Do zápasu proti Lyonu rozhodně Mladoboleslavští nevstoupí jako favorité. Dopředu se ale nevzdávají.

„Také jsme s Marseille nepočítali, že bychom je mohli vyřadit, a povedlo se. Stát se může cokoli, jsou to jenom lidi,“ neopomněl zdůraznit Miroslav Miller a věří, že domácí budou spoléhat na vyprodané hlediště, lístky na Lyon se prodávají za 150 korun.

Zápas 3. předkola Evropské ligy začíná ve čtvrtek v 7 hodin večer, Radiožurnál nabídne přímý přenos druhého poločasu.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme