Mohla to být větší prasárna, řekl ke své knize Tomáš Řepka

Zatímco většina prvoligových fotbalistů má přibližně pět týdnů před startem jarní části soutěže starosti s váhou či splněním náročných fyzických testů, kapitána Sparty trápí něco zcela jiného. Tomáše Řepku totiž přepadla múza, a to literární. Sparťanský stoper totiž dnes křtil svou knihu 'Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky'.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Tomáš Řepka nechal po náročné fyzické přípravě pokřtít svou knihu 'Rebel´

Fotbalista Tomáš Řepka nechal po náročné fyzické přípravě pokřtít svou knihu 'Rebel´ | Zdroj: ČTK

Ne, Tomáš Řepka neochořel. Ze sparťanského stopera se totiž v zimní přestávce stal spisovatel. V jeho nové knize ale nehledejme složité alegorie nebo květnatá souvětí. Řepka píše tak jak ho znáte, tedy jako Rebel.

"Myslim, že jsem pořád rebel a vyvrhel, těch názvů je asi víc. Chtěl jsem, aby ta knížka byla opravdu o mně a já jsem takovej rebel," vyjadřuje se Řepka i k názvu své nové, čerstvě pokřtěné knihy 'Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky'.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Tomáš Řepka pokřtil svou knihu 'Rebel'

Stoper, který má momentálně za sebou se Spartou krkonošské tréninkové galeje, po kterých, jak říká, mu ani cigareta nechutnala, prozradil na 264 stranách mnoho ze své dvacetileté profesionální kariéry.

"Tam je úplně všechno, všechny moje průsery, jak jsem je viděl já, jak jsem je prožíval, co se napsalo, co byla pravda a co nebyla. Je tam o alkoholu, o cigaretách, o historce s Battistutou," vyjmenoval Tomáš Řepka stručně obsah své knihy.

Řepka by rád psal dál

Obavu, že by si Řepku začali fanoušci plést se spisovatelem, letenský stoper zatím nemá. Ale podle svých slov v něm dřímá velký talent, až ho spoluautor jeho knihy Karel Felt musel často krotit.

"Uměl bych ji napsat ještě víc brutálnější, udělat větší prasárnu. Měl jsem spoustu věcí na srdci, chtěl jsem je tam dát, ale je to tak trošku uhlazenější, kultivovanější a jsou tam lidi, kteří by se tam měli najít, i když jsem je nejmenoval," řekl na adresu své knihy Řepka.

Stoper Sparty se přitom netají, že by rád ve své literární tvorbě pokračoval dál.

"Když se bude líbit a povede se, tak bych chtěl udělat i dvojku. A ta už by byla o něčem jiném," prozradil Tomáš Řepka své literární plány do budoucna.

Alena Benešová, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme