Moji formu ať soudí jiní, směje se Lafata. Jeho góly zachránily Spartu

David Lafata dál udivuje fotbalovou Evropu. Poté, co v podstatě sám vyřadil pěti brankami Levadii Tallinn, začal v kvalifikaci Ligy mistrů likvidovat dalšího soupeře Sparty. Vítězství 4:2 nad Malmö v úvodním duelu třetího předkola tentokrát vystřelil pražskému týmu hattrickem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata je v Lize mistrů neomylný. Ve dvou zápasech dostal míč do sítě už osmkrát

David Lafata je v Lize mistrů neomylný. Ve dvou zápasech dostal míč do sítě už osmkrát | Zdroj: ČTK

„Vždycky jdu do zápasu s tím, že chci dát góly, bohužel ne vždy se to podaří,“ vyhýbá se velkým slovům David Lafata po dalším hattricku.

Jeho současná střelecká produktivita je ale mimořádná. Za dva domácí zápasy kvalifikace Ligy mistrů dal osm gólů a další přidal v Superpoháru Plzni.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravu Sparty na Malmö sleduje reportér ČRo Jan Suchan

Sparťanský kanonýr se zdá být v životní formě. „To já nevím, ať to spíš posoudí někdo jiný. Kéž by to bylo ještě lepší,“ směje se útočník, kterého po zápase opět doprovázely jeho děti.

„Ať takhle pokračuje dál. Pokud se podobně trefí i v dalších zápasech, bude to pro Spartu dobré,“ spokojil by se i se současnou výkonností Davida Lafaty sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Pražané teď díky svému kapitánovi nepoletí do Malmö s porážkou 1:2, ale s vítězstvím 4:2.

„Musíme tam nějaký gól dát, abychom postoupili,“ tuší David Lafata před odvetou. A vstřelené branky budou fanoušci Sparty očekávat právě od něj.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme