Na lavici to nesnáším. Další sezonu takhle absolvovat nechci, říká Petr Čech

O jednu trofej bohatší, ale i tak stále nespokojený dorazil Petr Čech na sraz národního týmu před sobotní kvalifikací proti Lotyšsku. Brankář české fotbalové reprezentace je v Chelsea stále dvojkou a od myšlenek na odchod jinam ho neodvádějí ani další starty v Premier League nebo ve vítězném finále anglického Ligového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech tráví většinu zápasů Chelsea pouze na lavičce

Petr Čech tráví většinu zápasů Chelsea pouze na lavičce | Zdroj: Reuters

„Naposledy jsme ho (Ligový pohár, pozn. red) vyhráli v roce 2007, od té doby uběhlo dost času. Bylo určitě dobré pohár získat, každá trofej potěší. Člověk hraje proto, aby vyhrával,“ těší Petra Čecha po pohárovém finále proti Tottenhamu.

V brance Chelsea ale pořád příliš příležitostí nedostává. A vyhrávat na hřišti, nebo na lavičce, to je pro sportovce rozdíl. „Nesnáším to. Na lavici jsem vždycky nervózní,“ naznačuje 32letý gólman, jak se cítí ve zlaté kleci, ve kterou se pro něj v této sezoně změnilo jeho letité angažmá v Chelsea.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na lavici to nesnáším, řekl Petr Čech reportérovi ČRo Janu Kalibovi. Už přemýšlí o přestupu

A i když je pro něj tohle luxusní fotbalové vězení v poslední době o něco příjemnější než v podzimní části sezony, protože v několika zápasech dostal přednost před Belgičanem Curtoisem, není to taková pozice, aby dokázala zbavit Čecha frustrace.

„Můžu maximálně odehrát zápas nejlíp, jak to jde. Odehrál jsem pět zápasů v lize a nedostal jsem gól. Vyhráli jsme v pohárových zápasech, ve kterých jsem nastoupil. To je jediné, co můžu udělat. Pak trenér rozhodne, kdo hraje. Bohužel pro mě tým vyhrává a Thibaut chytá dobře,“ ví český brankář.

„Ale myslím, že to může fungovat maximálně jednu sezonu. Druhou sezonu s takovýmhle zatížením určitě absolvovat nechci, to je úplně jasné,“ říká si Petr Čech o místo v brance, nebo o přestup.

Odchod byl v zimě živé téma, přiznává Rosický. Vše má ve svých rukou Arsenal

Číst článek

Není ale jasné, kam a za jakých okolností umožní Chelsea stálici svého kádru odejít rok před koncem smlouvy. V případě více nabídek ale může zůstat v Anglii. V tamní Premier League je totiž dva zápasy s čistým kontem od rekordu Davida Jamese, který udržel v téhle soutěži 170 nul.

A Petru Čechovi podobné mety nejsou lhostejné. „Určitý motiv to je, když je člověk takhle blízko takovému milníku, tak to v hlavě má. V mém rozhodování to ale nebude nejdůležitější. Důležité bude, abych byl spokojený a měl možnost naplnit své ambice,“ vysvětluje.

V národním týmu ale Petr Čech příležitosti dostává. Na tom se ani po jeho chybě a následně inkasované brance v posledním zápase s Islandem nic nezmění. Sobotní kvalifikační zápas proti Lotyšsku bude ČRo vysílat od 18 hodin v přímém přenosu.

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme