Na titul fotbalového půlmistra pomýšlí v Plzni, na Letné i v Jablonci

Tři týmy mají stále šanci stát se ve fotbalové Synot lize půlmistrem. Soutěž vede Viktoria Plzeň o pouhý bod před pražskou Spartou, dva body pak na západočeský tým ztrácí fotbalisté Jablonce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta radost reuters

Sparta radost reuters | Zdroj: Reuters

Může se zdát, že je vlastně jedno, kdo titul půlmistra získá, protože stále zbývá ještě patnáct kol.

Ale když se podíváme na minulé sezóny od vzniku samostatné české soutěže v roce 1993, tak objevíme docela zajímavou věc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdůrezňuji hráčům vysokou koncentrovanost, říká před závěrem podzimní části Synot ligy trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Za dvacet jedna ročníků se stalo jenom šestkrát, že by tým, který v polovině ligy vedl tabulku, nakonec titul nezískal. A stalo se to dvakrát i pražské Spartě, která ale jinak mnohokrát uspěla.

Plzeň byla první v polovině soutěže dvakrát a pokaždé slavila mistrovský titul, Jablonec podobnou situaci nezná, navíc jeho posun na první místo by byl velkým překvapením.

Prvním týmem, který v 15. kole nastoupí, je Sparta. Případným a očekávaným vítězstvím nad Českými Budějovicemi může vytvořit tlak na plzeňskou Viktorii. Ta hraje až v neděli na domácím hřišti s Bohemians 1905.

Trenér Plzně Miroslav Koubek proto s hráči důkladně rozebral poslední zápasy, a před utkáním s Bohemians 1905 hlavně nabádá hráče, aby utkání nepodcenili.

„Zdůrazňuji vysokou koncentrovanost, dokonce používám i slovo mobilizace psychických i fyzických sil pro závěr podzimní části. A Bohemka je součástí toho závěru jako první,“ říká Miroslav Koubek.

A pokud se nestane něco nepředvídatelného, měl by být právě jeho tým po 15. kole Synot ligy v jejím čele.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme