Nedohrát finále fotbalového poháru by byla ostuda, říká svazový funkcionář

Rozhodčí kvůli vulgaritám fanoušků přerušili už několik fotbalových utkání, ještě žádné ale neukončili. To se ovšem může změnit, protože při sobotním finále domácího poháru, ve kterém se utkají Sparta s Plzní, se od diváků očekávají bouřlivé protesty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na odehrání pohárového finále bude dohlížet 550 policistů

Na odehrání pohárového finále bude dohlížet 550 policistů | Foto: Tomáš Adamec

„Nedovedu si představit, že bychom na UEFA oznámili, že nemáme vítěze, protože jsme nebyli schopni zajistit dohrání. Bral bych to jako obrovskou ostudu a potupu českého fotbalu na mezinárodní scéně,“ uvědomuje si ředitel Oddělení profesionálního fotbalu FAČR Ivo Lubas.

Předčasného ukončení zápasu se pravděpodobně bojí i další funkcionáři, proto řeší, jak se tomuto scénáři vyhnout. Náhradní varianty prý zatím na Strahově nevymýšlejí, ale nabízí se opakování finále bez diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Iva Lubase se na alternativy v případě nedohrání pohárového finále ptal Jan Suchan

„Je to alternativa, která jako první napadne mě i vás,“ připouští Ivo Lubas. Právě on by rozhodoval, co s předčasně ukončeným duelem A i když stále připomíná, že jako optimista věří, že se souboj Sparty s Plzní dohraje.

Náhradní termín ale má připravený. „Mezi 29. a 30. kolem. Tuším, že datum je 28. května. Tam by připadalo v úvahu, že bychom finále odehráli bez diváků,“ přemýšlí Ivo Lubas. Organizační záležitosti, jako je třeba vrácení vstupného, ale řešit nechce.

Ani případné incidenty během zápasu nebudou mít vliv na obsazení českých míst v pohárové Evropě. Do předkol Ligy mistrů a Evropské ligy zamíří tak jako tak čtveřice nejlepších týmů Gambrinus ligy.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme