Nedvěd se vrací do Juventusu. Bude vrcholným manažerem

Pavel Nedvěd se vrací do Juventusu Turín. Tentokrát ne jako hráč, nýbrž jako vysoký manažer ve vedení klubu. Vstup Pavla Nedvěda přímo do vedení klubu navrhl sám předseda Juventusu Andrea Agnelli. Dnes jeho návrh schválili akcionáři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Jiří Hošek

Juventus si nevede příliš dobře. V červnu vykazovala dluh kolem pěti milionů eur, výstavba nového stadionu má malé zpoždění a po čtvrtém kole první ligy je až na pátém místě. Proto se rozhodlo o rozšíření vedení klubu o čtyři další členy na jedenáct. Jedním z nich je Pavel Nedvěd.

O jeho zkušenosti projevil zájem také římský klub Lazio, ale Nedvěd zůstal věrný Juventusu, tak jako v roce 2006, po korupčním skandálu, kdy v deklasovaném klubu zůstal spolu s Buffonem a Del Pierem. Dnes přijel na valnou hromadu jako první spolu s prezidentem Agnellim.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vědunka Lunardi mluvila v Odpoledním Radiožurnálu o nové roli Pavla Nedvěda v Juventusu

Jak řekl předseda klubu Andrea Agnelli, Juventus musí omládnout a nabrat novou mízu a hlavní linie pro tyto snahy by měli narýsovat právě Nedvěd a další nový člen vedení Marotta, který je jedním z nejlepších stratégů fotbalového trhu.

Nedvěd zase zná velmi dobře, co potřebuje mužstvo, kde jsou jeho slabiny a jak situaci napravit. Jak řekl předseda Andrea Agnelli, Nedvěd patří neodlučně k Juventusu, ale je také morálně na výši, aby mohl klub reprezentovat, je rozhodný a nikdy se nevzdává.

Fanoušci Nedvědovi věří

Mnoho fanoušků z jiných klubů tvrdí, že Juventusu nic nepomůže, ani zázrak a tedy ani všeobecně uznávaná hvězda jako Pavel Nedvěd. Fanoušci Juventusu naopak vkládají do Nedvěda velké naděje, nezapomínají na jeho korektnost a obětavost vůči Juventusu ani na to, že v roce 2006 v Juventusu zůstal, přestože nemusel.

Andrea Agnelli mimochodem dnes oznámil, že Juventus se bude snažit získat zpět tituly ligového šampiona, o které přišel po korupčním skandálu, jakmile bude potvrzeno, že z jeho strany ke korupci nedošlo.

Vědunka Lunardi, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme