Nedvěd se za Německo omlouval, ale českému týmu věří

Na evropském šampionátu hráčů do jednadvaceti let 2015 se čeští fotbalisté utkají v základní skupině s Německem, Dánskem a Srbskem. Tyhle soupeře jim vylosoval ambasador turnaje Pavel Nedvěd, který se potom za svou nepříjemnou volbu omlouval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd rozlosoval závěrečný turnaj mistrovství Evropy do 21 let

Pavel Nedvěd rozlosoval závěrečný turnaj mistrovství Evropy do 21 let | Zdroj: ČTK

Nejvíce nepříjemná byla hned první volba, při které Nedvěd nalosoval do české skupiny největšího favorita turnaje Německo, a ještě na pódiu si to s potutelným smíchem uvědomil.

„Sorry,“ omlouval se Nedvěd a poté to po ceremoniálu odůvodnil: „Bavili jsme se o tom těsně předtím, než jsem šel na pódium, a nikdo nechtěl Němce. Ale ta mužstva jsou podle mě velmi vyrovnaná, dá se hrát s každým.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Po losu fotbalového Eura 2015 U21 mluvil s Pavlem Nedvědem Martin Charvát

Na šampionát do Česka příští rok v červnu Nedvěd znovu přijede, mimo jiné i sledovat možné posily jako funkcionář Juventusu.

„Já na to nekoukám jako na mistrovství Evropy jednadvacítek, je to šampionát hotových hráčů. Není to malé mistrovství, naopak uvidíme hráče, kteří budou jednou obrovské hvězdy. Podle mě uvidíme skvělé zápasy,“ tuší.

Český tým bude chtít skončit nejhůře druhý v základní skupině, což mu zajistí účast na olympijských hrách a postup do bojů o medaile. Ale nebude to tak snadné - ani další soupeři Srbsko s Dánskem nejsou zrovna slabí.

„Šance jsou vždycky, otázkou je forma. Myslím, že čeští hráči budou mít velkou motivaci. Máme i hráče, co už nastupují za A tým, ale bylo by dobře, aby ty zkušenosti prodali i v jednadvacítce,“ soudí Pavel Nedvěd.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme