Někteří fandili celý zápas, jiní byli hodně negativní, všiml si Tomáš Rosický

Čeští fotbalisté porazili v kvalifikaci na evropský šampionát Lichtenštejnsko 2:0. Samotnou hrou ale diváky příliš nenadchli. A fanoušci na jihu Čech pro změnu nenadchli fotbalisty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink fotbalové reprezentace.

Trénink fotbalové reprezentace. | Foto: Filip Jandourek

"V Českých Budějovicích by chtěl hrát každý," chtělo by se zvolat podobně, jako to udělal principál v 'cimrmanovské' hře Záskok. A k tomu rychle dodat odpověď herce Karla Infelda Prácheňského ve zmíněném divadelním představení z dílny Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka. "Nechce se mi věřit, že byste říkal takový nesmysl. Panstvo, na Budějovice já mám Ty nejhorší vzpomínky".

Takhle přímo to sice fotbalisté po utrpěném vítězství s Lichtenštejnskem neříkali, ale přesto bylo cítit, že byli z chování fanoušků na českobudějovickém stadionu rozpačití. "Když se rozehrálo, tak bylo úplný ticho, to bylo fakt dobrý. To jsem byl trochu překvapený. Ale není fér vůči všem fanouškům říkat, že diváci byli špatní. Za bránou byli lidi výborný, fandili celý zápas. Byli tady velmi dobrý i ti hodně negativní," snaží se být objektivní kapitán Tomáš Rosický.

Přehrát

00:00 / 00:00

Někteří fandili celý zápas, jiní byli hodně negativní, všiml si Tomáš Rosický

Ale faktem je, že lidé na stadionu příliš temperamentní nebyli, a ve srovnání s jinými městy mimo Prahu, kde reprezentace v posledních letech a měsících účinkovala, se jednalo o nejméně bouřlivé prostředí. Přitom fotbalisté krátce před tím v zápase ve Španělsku snahu uhrát dobrý výsledek ukázali celkem přesvědčivě. A stejně to bylo málo.

"S fanouškama je to složitý. Samozřejmě je chápeme, ale na druhou stranu jsme čekali větší podporu. Hrajeme doma, ve Španělsku jsme pro to udělali maximum. Cítíte těžký nohy, to poznáte a nedaří se. Tak by vám právě diváci měli trošku pomoc. Škoda, sice se neztratili, ale podpora mohla být větší," myslí si obránce Michal Kadlec, střelec druhé branky. S tím, že ani fotbalisté svým výkonem nemohli fanoušky příliš rozparádit.

A útočník Milan Baroš, který dal pro změnu úvodní gól, přemýšlí, proč to ve hře často skřípalo. "Pomalu jsme pracovali s balónem v přechodové fázi. Zbytečně jsme si pomáhali více dotyky, než bylo nutné a oni měli tím pádem čas se zatáhnout. Důležité jsou ale tři body, i když to bylo na úkor předvedené hry. Ale na to se historie ptát nebude, pokud postoupíme." Čeští fotbalisté budou mít ještě tři podzimní zápasy k tomu, aby se dostali alespoň do baráže.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme