Německo remizovalo v dramatickém utkání skupiny G s Ghanou 2:2

Po vítězství nad Portugalskem remizovali fotbalisté Německa s Ghanou 2:2, když na úvodní trefu Götzeho odpověděli Ayew a Gyan. Konečnou remízu určil střídající Klose.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý kanonýr Miroslav Klose oslavuje vyrovnávací gól v utkání s Ghanou

Německý kanonýr Miroslav Klose oslavuje vyrovnávací gól v utkání s Ghanou | Zdroj: ČTK

Oba týmy začaly aktivně a od úvodních minut bylo na trávníku rušno. V německém dresu byl nejaktivnější Götze, který spolu s Müllerem znamenali pro brankáře Daudu největší nebezpečí.

Ani německý gólman Neuer se nenudil a zejména při pokusu Muntariho musel vytáhnout parádní zákrok. Už předtím měl velkou šanci Gyan, ale vysoko přestřelil branku a střelu Atsua opět vyrazil Neuer.

Největší šanci německého týmu měl po akci Götzeho a patičce Müllera Kroos. Jeho střelu z deseti metrů stačili obránci srazit na rohový kop.

Skóre se měnilo až po přestávce. Po šesti minutách hry si naběhl na centr Müllera Götze a hlavou poslal Německo do vedení. Ghana odpověděla hned po třech minutách a také hlavou. Přihrávku Affula poslal za záda Neuera Ayew.

Argentinu spasil v nastaveném čase Messi, Írán porazila 1:0

Číst článek

Za dalších devět minut to s německým týmem vypadalo ještě hůře. Na kolmou přihrávku za obranu si naběhl Gyan a zblízka překonal Neuera. I v dalších minutách byli Afričané nebezpečnější, na centr Gyana jen těsně nedosáhl Ayew.

Dvacet minut před koncem utkání poslal Joachim Löw na hřiště kanonýra Miroslava Klose, který po dvou minutách na hřišti vstřelil po rohovém kopu vyrovnávací gól. Pro německého reprezentanta to byl 15. gól na MS, čímž vyrovnal rekord Brazilce Ronalda.

Stejný hráč mohl v samotném závěru dokonat obrat ve skóre, ale jen těsně minul ghanskou branku. Před tím měl šanci i Müller, tomu zmařil zakončení Asamoah.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina G:

Německo - Ghana 2:2 (0:0)
Branky: 51. Götze, 71. Klose - 54. A. Ayew, 63. Gyan. Rozhodčí: Ricci - De Carvalho, Van Gasse (všichni Braz.). ŽK: Muntari (Ghana). Diváci: 60.000.
Německo: Neuer - J. Boateng (46. Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes - Khedira (69. Schweinsteiger), Lahm - Kroos, Özil, Götze (69. Klose) - Müller. Trenér: Löw.
Ghana: Dauda - Afful, Boye, Mensah, Asamoah - Rabiu (78. Agyemang-Badu), Muntari - Atsu (73. Wakaso), K.-P. Boateng (52. J. Ayew), A. Ayew - Gyan. Trenér: Appiah.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme