Nestalo se nic dramatického, říká o svých problémech v Turecku Milan Baroš

Fotbalista Milan Baroš je nejen skvělým útočníkem, ale zároveň také mucholapkou na problémy. Ten nejčerstvější se na něj nabalil v istanbulském derby, ve kterém dostal už po skončení zápasu za protesty od rozhodčího červenou kartu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš na tréninku české fotbalové reprezentace

Milan Baroš na tréninku české fotbalové reprezentace | Foto: David Kalous

A protože to není zdaleka poslední negativní zpráva o českém reprezentantovi z poslední doby, nabízí se otázka, jaký Milan Baroš na sraz před kvalifikačním duelem ve Španělsku vlastně dorazí.

Galatasaray = Milan Baroš a Milan Baroš = král turecké ligy, není to ještě tak dávno, co platily beze zbytku obě rovnice. Český útočník střílel jednu branku za druhou, v Istanbulu našel bývalou a podle mnohých už nadobro ztracenou formu, a nejeden očitý svědek zíral, jak velkému obdivu se český reprezentant v soutěži, zdaleka ne ke všem našim fotbalovým krajanům vlídné, těší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nestalo se nic dramatického, říká o svých problémech v Turecku Milan Baroš

"Tam fakt stačilo říct Česká republika a všichni hned Milan Baroš, Milan Baroš," říkal třeba Marek Končický, fanoušek, jehož koníčkem je navštěvovat světové stadiony a významné derby zápasy. Zhruba v době kdy Milan Baroš, plný fyzických a psychických sil vyhlížel kvalifikační zápas proti tehdy čerstvým šampionům ze Španělska. "Krásný fotbal, dávají góly, hrají kombinačně. Nedají se porážet, ale určitě se dají porazit. Tyhle zápasy jsou ještě daleko."

Aniž by chtěl Milan Baroš cokoli přivolávat, od té doby se toho opravdu hodně událo, a ke smůle českého fotbalisty ne zrovna příjemného. Střeleckému králi turecké ligy daly mat vlastní zdravotní problémy, a slavný Galatasaray se možná i kvůli tomu vyšachoval ze hry. Nejprve o titul, následně i o poháry a alespoň slušné umístění. A to není nic, co by chtěl náročný turecký fanoušek vidět.

"Určitě i pro ně to je tragédie. Neuvidí velké zápasy a příjemné to není ani pro nás, pro hráče." Fanoušci, ti zdá se, Milana Baroše stále spíše milují, ale stejně tak ho zřejmě mají rádi šéfové tureckých deníků, kteří chtějí mít klidně i nefotbalové zprávy o ještě nedávno největší hvězdě ligy ve svém plátku co možná nejčastěji.

Takže se dozvídáme o návštěvě diskotéky v době, kdy klubu nebylo zrovna nejveseleji nebo o hádce s trenérem. A leccos se doneslo pochopitelně i reprezentačnímu kouči Michalu Bílkovi, který před pár dny sestavil výběr pro utkání ve Španělsku a s Lichtenštejnskem.

"Mluvil jsem s ním o všem, i o tom, co se píše v tisku. Řekl, že se nejednalo o nic dramatického." Což se dá vysvětlit asi jako: "Trenére, všechno je v pohodě, jen ti novináři mi pořád nedají pokoj, však to znáte". Ale že se všechno nemusí vyvíjet úplně podle představ Milana Baroše, naznačilo hned další utkání v turecké lize, ve kterém, sotva co si odpykal trest za žluté karty, dostal červenou.

Viděl ji sice od rozhodčího za protesty až po prohraném derby s Fenerbahce, ale i kdyby ji dostal sebenespravedlivěji, není to zrovna důkaz vlastního klidu a spokojenosti. Takže je otázkou, jestli ještě stále platí to, co říkal český útočník zhruba před půl rokem. "Jsem tam po všech stránkách spokojený."

Pokud už Milan Baroš není v Galatasaray, kterému se delší dobu nedaří, spokojený, a touží strávit možná ještě lepší sportovní léta v úspěšnějším klubu, bude mít teď v zápase proti mistrům světa ve Španělsku ideální příležitost, jak na sebe po fotbalové stránce upozornit.

Ale raději nedomýšlet, co by se stalo, pokud by se mu povedl opak. Tak, jako se mu to poslední dobou nechtěně daří v Turecku. Kvalitnějšího útočníka totiž český fotbal v současné době při vší úctě k ostatním zatím nemá.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme