Neymar bude Brazílii chybět, ale Messi by Argentině chyběl víc

Fotbalová Brazílie dostala studenou sprchu. Postoupila sice přes Kolumbii do semifinále mistrovství světa, ale bude jí chybět dosud největší opora týmu - útočník Neymar.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský útočník Neymar si po zákroku obránce Zunigy z Kolumbie na mistrovství světa už nezahraje

Brazilský útočník Neymar si po zákroku obránce Zunigy z Kolumbie na mistrovství světa už nezahraje | Zdroj: ČTK

Kolumbijský obránce Zuňiga ho zasáhl kolenem do zad a rozbil mu bederní obratel. Brazilský hráč číslo 10 sice nemusí na operaci, ale musí být 4-6 týdnů v klidu.

„Bude rozhodně chybět. Ale mužstvo je připravené hrát bez něj. Včera v zápase proti Kolumbii Neymar zase tolik vidět nebyl. Ale jsem si jistý, že i mimo hřiště týmu velmi pomůže," říká Aldo, otec rodiny se stejným jménem jako ministr sportu.

Přehrát

00:00 / 00:00

V případném finále Brazílie - Argentina nedojde na souboj klubových spoluhráčů Neymara s Messim

Poblíž fanzóny v Rio de Janeiru ovšem dnes není těžké narazit na ty, kteří žluto-zelenou desítku nevyzdvihují.

Jako Marcelo v dresu modrobílé argentinské desítky, Messiho. Paradoxně je to Brazilec. Argentině fandí proto, že prý do hry dává víc.

„Neymar je skvělý hráč, ale nemá tolik svalové hmoty, aby vydržel takový styl hry a útoky od protivníků. To Messi má jinak stavěné tělo. Jihoamerický fotbal je víc agresivní,“ říká Marcelo.

Argentinští fanoušci sní o finále Argentina - Brazílie. V takovém případě by se jim absence brazilské hvězdy mohla hodit. Navíc Lionel Messi má teď možnost předstihnout Neymara v počtu gólů na mistrovství světa.

Brazílie pláče. Tahoun domácích Neymar na MS kvůli zranění končí

Číst článek

„Raději bych byl, kdyby Neymar hrál. Kdyby mohl nastoupit proti Messimu. Bylo by to daleko hezčí finále," říká Martín.

I proto se jemu a kamarádovi Danielovi líbí gesto útočníka Lionela Messiho, vůči klubovému spoluhráči z FC Barcelona Neymarovi, tedy přání brzkého uzdravení.

„Jsou to kamarádi z klubu. Protivníci jen z reprezentace. Když se stane něco takového, tak je třeba nechat rivalitu stranou.“ Oba si ale myslí, že Argentina by absenci svého hráče číslo 10 pocítila víc než Brazílie.

David Koubek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme