Odchod byl v zimě živé téma, přiznává Rosický. Vše má ve svých rukou Arsenal

Fotbalová reprezentace dokázala využívat herního přehledu a zkušeností Tomáše Rosického i na podzim, kdy ve svém klubu skoro vůbec nehrál. O to nadějnější je situace před sobotní kvalifikací proti Lotyšsku. Kapitán českého týmu totiž dostává v Arsenalu v novém roce mnohem více prostoru. Je to ostatně už tradiční model, o kterém ani sám Rosický neví, proč se ho kouč Arséne Wenger drží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický na tréninku reprezentace před kvalifikačním utkáním s Lotyšskem

Tomáš Rosický na tréninku reprezentace před kvalifikačním utkáním s Lotyšskem | Zdroj: ČTK

„Od nového roku jsme začali hrát lepší fotbal, začal jsem totiž hrát,“ baví Rosický sám sebe nadsázkou, se kterou hledá přímou souvislost mezi svým větším herním vytížením a výsledky Arsenalu.

Díky nim jsou „Kanonýři“ nejúspěšnějším týmem roku 2015 v anglické lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Rosický na reprezentačním srazu přiznal, že v zimě o odchodu z Arsenalu vážně uvažoval

Během podzimu to ale žádná fotbalová humoreska nebyla. Pro manažera Arséna Wengera jako by byl vzduch a v myšlenkách se Rosický s budoucností v Arsenalu pomalu rozcházel. Nejvíc od roku 2006, kdy do londýnského klubu přišel.

„Řešil jsem to nejintenzivněji. Důvod, proč jsem první půlrok hrál sporadicky a teď hraju víc, neznám,“ hledá marně odpověď čtyřiatřicetiletý záložník.

„Když do prosince neodehrajete jediný zápas v základu a blíží se otevření trhu, tak o tom začnete přemýšlet a přestup začíná být živé téma. U mě to nebylo jinak. Arsenal ale řekl, že mě neprodá, a tím to skončilo,“ dodal Rosický.

Na lavici to nesnáším. Další sezonu takhle absolvovat nechci, říká Petr Čech

Číst článek

Téma odchodu je pro někdejší oporu pražské Sparty a Dortmundu nyní ale znovu aktuální. Přestupové okno se otevře sice až po sezoně, ale pozici pro vyjednávání si bude chystat už teď.

„Arsenal má na mě opci na příští sezonu, takže mají oni vše ve svých rukou. Teď po reprezentaci to budeme řešit,“ nastínil Rosický.

U druhého nejzkušenějšího reprezentanta je tak jisté snad jen to, že národní dres bude oblékat stále stejný. A pokud by po sobotní kvalifikaci jel s týmem i k přípravě na Slovensko, mohl by tam oslavit reprezentační start číslo sto. Anebo si ho schová na červnový kvalifikační duel s Islandem.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme