Olomouc zdolala Slovácko a je druhá v Gambrinus lize

Fotbalisté Olomouce se po dohrávce 12. kola vrátili na druhé místo v Gambrinus lize. Vděčí za to výhře 2:0 na hřišti Slovácka. Domácí zůstali v tabulce na sedmé pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Janotka (vlevo) gratuluje Tomáši Hořavovi k prvnímu gólu do sítě Slovácka

Tomáš Janotka (vlevo) gratuluje Tomáši Hořavovi k prvnímu gólu do sítě Slovácka | Zdroj: ČTK

Skončila jedna dlouhá série. Slovácko se s Olomoucí utkalo v nejvyšší fotbalové soutěži posedmnácté a ani v jednom z předchozích šestnácti duelů nezvítězil hostující výběr. Jenže tentokrát ke změně statistik Hanáci kráčeli od úvodního hvizdu.

Už ve 4. minutě poslal Olomouc do vedení Tomáš Hořava, který se z hranice pokutového území trefil přesně k tyči. Vyrovnat mohl ve 35. minutě Ladislav Volešák, jenže nepřekonal výborného brankáře Petra Drobisze.

Tři body pro výběr trenéra Zdeňka Psotky stvrdil v 69. minutě pohotovou střelou Michal Hubník, pro něhož to byl letošní osmý ligový gól.

Olomouc se tak díky lepšímu skóre vyhoupla na průběžné druhé místo. Stejně jako třetí Sparta má na kontě 22 bodů. Slovácko jich dosud získalo 16 a je sedmé.

1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 4. Hořava, 69. Hubník. Rozhodčí: Paták - Filípek, Handlíř. ŽK: Ondřejka - Petr, Hubník. Diváci: 5138.

Slovácko: Filipko - Kuncl, Reinberk, Mezlík, Kubáň (84. Szmek) - Fujerik (69. Nestorovski), Kordula, Volešák, J. Valenta (75. Hlúpik) - Ondřejka, Švancara. Trenér: Soukup.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Bajer - Petr (74. Machalický), Hubník (86. Ordoš), Šultes (53. Navrátil). Trenér: Psotka.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme