Oslabení Nizozemci jsou silní i bez Robbena a dalších hvězd, varuje záložník Dočkal

Českým fotbalistům se blíží start kvalifikace o postup na Euro 2016. Dnes jim do Prahy přiletí jejich první soupeř, bronzový tým posledního mistrovství světa z Nizozemska. Několik hvězd v čele s Robbenem ale v Ruzyni nepřistane.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arjen Robben nevyužil největší šanci zápasu, druhé semifinále ale mnoho pohledných akcí nenabídlo

Arjen Robben nevyužil největší šanci zápasu, druhé semifinále ale mnoho pohledných akcí nenabídlo | Zdroj: Reuters

„Určitě je pro nás každé oslabení dobré.“ V tom případě by to pro útočníka Matěje Vydru a celý český tým mělo být hodně dobré, dokonce možná výborné.

Nizozemcům totiž chybí řízný obránce Vlaar, šikovný záložník Classie, špílmachr Van der Vaart, kanonýr Huntelaar a samozřejmě hlavně tahoun Arjen Robben.

Přehrát

00:00 / 00:00

V úterý vstoupí čeští fotbalisté do kvalifikace ME proti Nizozemcům, kteří přiletí v oslabené sestavě. I tak ale přijede velmi silný tým

„Je to samozřejmě výborný hráč a pro Nizozemce hodně důležitý. Dokáže vzít hodně věcí na sebe, udělat dva hráče vytvořit přečíslení. Nebo sám utéct. Takže mně chybět určitě nebude a myslím, že Nizozemcům ano,“ soudí obránce Václav Procházka.

Ten hvězdu soupeře dobře zná ze vzájemných soubojů Plzně a Bayernu Mnichov. Robbenova absence ale pro českou defenzivu neznamená automaticky pohov, varuje záložník Bořek Dočkal.

Hra Nizozemska nestojí podle Dočkala jen na Robbenovi

„Těch kvalitních ofenzivních tam mají pořád velkou spoustu, takže si nemyslím, že by spoléhali jen na něj. Navíc už měl v kariéře hodně zranění, takže už Nizozemci byli několikrát v situaci, kdy se museli obejít bez něj.“

Teď to čeká Nizozemce na Letné, kde by se tedy měli o útočení starat hlavně kapitán Robin van Persie, režisér hry Wesley Sneijder nebo žolík ze světového šampionátu Memphis Depay.

Jan Suchan, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme