Ostravský gól proti Plzni měl platit, říká Dagmar Damková

Rozhodčí Tomáš Kocourek se v nedělním utkání 17. kola Gambrinus ligy mezi Ostravou a Plzní dopustil pochybení, když za bezbrankového stavu neuznal domácímu týmu gól. Předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková dnes uvedla, že ostravský tým byl tímto verdiktem poškozen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sporná situace při utkání Baníku Ostava s Viktorií Plzeň

Sporná situace při utkání Baníku Ostava s Viktorií Plzeň | Zdroj: ČTK

„Televizní záznam i fotografie inkriminované situace při utkání Ostravy s Plzní dokazují, že míč jasně překročil brankovou čáru, a gól tedy měl platit. Při zpětném posouzení situace je zřejmé, že rozhodčí Kocourek měl mít lepší poziční postavení,“ řekla Dagmar Damková.

K situaci se vyjádřil i rozhodčí Tomáš Kocourek: „Ze svého pozičního postavení jsem míč za brankovou čarou neviděl. Je fakt, že jsem přes shluk hráčů neměl zcela optimální výhled, proto jsem pohledem vyhledal asistenta, který také branku nesignalizoval,“ řekl sudí nedělního zápasu.

Sparta vstoupila do jara vítězně, smetla Zbrojovku Brno

Číst článek

Sporné situaci ale podle něj předcházel prohřešek domácích. „Asistent Filípek mi řekl, že už bezprostředně po zahrání standardní situace mě v komunikačním zařízení informoval o útočném faulu ostravského hráče,“ řekl Kocourek s tím, že v danou chvíli upozornění nezaznamenal.

Situaci budou dále řešit orgány FAČR. „V tomto případě rozhodčí nic neomlouvá. Nyní platí, že Kocourek i Filípek mají pozastavenou delegaci a nebudou nasazeni minimálně na zápasy 18. kola Gambrinus ligy, protože tady jde o jasnou situaci,“ řekla Damková.

Komise rozhodčích, která se bude zabývat jejich výkony v prvních dvou jarních kolech, zasedne 6. března.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme